Volg ons via
 
 
 

Chiang Mai - Significant cultureel

Chiang Mai telt vele oude gebouwen, monumenten en prachtige historische tempels.

Vele bezoekers blijven langer in Chiang Mai dan gepland, dan wel om de volgende redenen; kwalitatief hoogwaardig en goedgeprijsd onderdak, cullinaire varieteit, de mogelijkheden tot winkelen, een internationale atmosfeer en vriendelijke bevolking. Het aanbod op kultureel en spiritueel gebied draagt verder bij, dat Chiang Mai uiterst interessant is voor een langdurig verblijf dan voor een kortstondige toeristische tussensstop.

Met een oppervlakte van 20.000 m2 is Chiang Mai de tweede grootste Stad van Thailand. Met een inwonersaantal van slechts 300000, streeft Bangkok het ruimschoots voorbij. Chiang Mai ligt ongeveer 800 km noordelijk van Bangkok, op een bergplateau 300 meter boven de zeespiegel. De Ping, een belangrijke zijrivier van de Chao Praya rivier stroomt midden door Chiang Mai, tevens de hoofdstad van de Provincie Chiang Mai, welke ongeveer 700.000 inwoners telt.

Noord Thailand heeft juist daarom wel iets te bieden aan iedereen; historische steden, musea met schone kunsten en een uitstekend nachtleven, maar ook weelderige beboste bergen en wilde rivieren in een vaak nog ongerepte natuur. Het is er vrij, veilig en stabiel, dankzij haar vriendschappelijke bevolking, welke op de juiste wijze van het leven genieten. Bovenal heeft Thailand één van beste cuisines in de wereld.

Het klimaat van Noord Thailand is tolerabel voor de meeste buitenlanders

Het klimaat van Chiang Mai en heel Noord Thailand, verschilt iets met het klimaat van Centraal en Zuid Thailand. Het koele seizoen duurt van laat October to het einde van Februari. De gemiddelde dagtemperatuur is 21°C en s'nachts is het frisser. De koudste maanden zijn December en Januari. Het warme seizoen is van begin Maart tot eind Mei; met een gemiddelde dagtemperatuur van 30°C. De warmste maand is April. Het regenseizoen vangt gewoonlijk begin Juni aan en strekt zich uit tot eind October, met de hevigste regenval in September.Gemiddelde temperatuur gedurende dit seizoen is 25°C.

Vakantie & Pensionering - Niet te Evenaren Levenskwaliteit


De in Chiang Mai wonende buitenlanders zullen beamen dat de Thai in dunbevolkte gebieden vriendelijker zijn dan zij welke in dichtbevolkte gebieden leven. Chiang Mai biedt prachtige residentieële gebieden met fantastische tuinen, ongelooflijke winkelcentra en een uitmuntende infrastruktuur welke de bergen en meren van deze glorieuze omgeving toegankelijk maken.

De oude stad telt vele oude gebouwen, monumenten en prachtige historische tempels, vanwege haar interessante geschiedenis. Veel aanbod aan tochten zoals; een verkenningstocht naar bergstammen, olifantsafaries, wildwatervaren enz. Vergeet niet de uitgebreide keuze aan nachtelijk entertainment, zoals de Nacht Bazaar en ontelbare restauranten, kortom voor elk wat wils! Chiang Mai is juist daarom bij uitstek geschikt voor 50plussers, zowel voor een korte vakantieperiode als voor langdurig verblijf. Ons verhuurbedrijf richt zich op beide doelgroepen, of beter gezegd op mensen welke na hun pensionering wel een wat anders willen. Wij rekenen redelijke prijzen voor kortstondige periodes vanaf 1 dag, en zeer speciale prijzen voor langdurig verblijf voor zowel stellen/echtparen als alleenstaanden

Bent U geinterresseerd neem dan een kijkje bij;

Kinkala Appartementen,Paradise Villas of Star Villa


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6089
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
thailand, chiang mai, bangkok chiang mai, rondreis thailand, vakantie thailand, chang mai
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.