Volg ons via
 
 
 

De Turfroute - Friesland

De Turfroute slingert door mooie natuurgebieden en langs authentieke dorpen

Als tegenhanger van het bekende Friese merengebied met brede vaarwateren voor pleziervaart en beroepsvaart, is er het veel bosrijker gebied in het zuidoosten van Friesland. Het zijn de gemeenten Oost- en Weststellingwerf en Opsterland waar een uniek landschap een andere kijk geeft op Friesland.

Waar je ook als watersportliefhebber op een geheel andere wijze kunt genieten van vaarwegen die een heel ander karakter hebben dan die in het typische merengebied van Friesland. Een route die door dit unieke landschap loopt is De Turfroute.

De Turfroute is een recreatieve vaarroute door zuidoost Friesland, het westelijk deel van Drenthe en de kop van Overijssel. De route slingert door mooie natuurgebieden en langs authentieke dorpen. Ze verbindt vier prachtige Nationale Parken, te weten: het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, de Alde Feanen en de Weerribben.

Natuurschoon is in zuidoost Friesland volop aanwezig. Naast de bekende gebieden als het Drents-Friese Wold, het Fochtelorveen en de Alde Feanen, zijn er veel andere mooie natuurgebieden. Varen in een mooie en rustige omgeving kan dus prima worden gecombineerd met het maken van prachtige wandelingen en fietstochten en het bezoeken van pittoreske dorpjes.

bron en meer info: vvv appelscha
www.turfroute.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2306
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
friesland, vakantie friesland, turfroute appelscha, vakantie, turfroute fietstocht
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.