Volg ons via
 
 
 

Vlaanderens mooiste: Het Limburgse Oud Rekem

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het tv-programma Vlaanderen Vakantieland ging in het voorjaar van 2008 op zoek naar het mooiste dorp van Vlaanderen. Het grafelijke stadje Oud Rekem met z'n waardevolle monumenten en gebouwen werd uitgeroepen tot winnaar en draagt sindsdien met trots de titel 'Mooiste Dorp van Vlaanderen'. Een portret:

Rijke geschiedenis
In het grafelijk stadje Oud Rekem wordt het stadsbeeld beheerst door het waterkasteel Aspremont-Lynden en de voormalige parochiekerk die tot 1956 functie was. Deze barokke kerk werd volledig gerenoveerd en is nu een concertruimte, een kijkkerk en een tentoonstellingsruimte. Je kan er van maandag tot vrijdag in de namiddag terecht voor een bezoek.

Maar ook tal van historisch waardevolle gebouwen zijn je aandacht meer dan waard. Vroeger had Rekem vijf inkompoorten. De Ucoverpoort met het 'Posthuis' is de enige die is overgebleven en dateert uit 1630. Naast de Ucoverpoort vind je het authentieke cafeetje "In de Oude God". Zeker en vast de moeite waard!

Ook het hoekhuis iets verderop loont de moeite. Het was een oude stadsboerderij. Vlakbij wacht je een authentieke apotheek uit de vorige eeuw. Deze museumapotheek, vroeger de privé-apotheek van een dokter, gevestigd in "De Roomse Keizer" is wellicht de mooiste van België. Het gebouw herbergt tevens een kruidenwinkel waar je wordt geholpen door een gediplomeerde herborist. De oude Linden brengen je naar de Groenplaats, waar vroeger markt werd gehouden. Het perron straalt er de grafelijke macht uit. Het plein is omgeven door tal van oude gebouwen. Met wat fantasie herken je er nog het drossaardhuis, de pastorie, een brouwerij en een nonnenklooster.

Culinaire ontdekkingen
Oud-Rekem biedt niet alleen architectonisch interessante curiosa, je kunt er ook heerlijk genieten bij een drankje en of een hapje. Restaurant "De Oud God", "Het Poortgebouw" en "Onder de Linden" serveren zowel vanaf een kleine kaart als à la carte. Ook in het "Posthuis" kan je terecht voor een frisse pint. Oud-Rekem staat bekend voor haar culinaire specialiteiten, zoals het gebak de Misérable. Vraag er eens na!

Voor een efficiënte verkenning van alle bezienswaardigheden van Oud-Rekem maak je best gebruik van de brochure "Wandelroute Oud-Rekem van 2,5 km". Te verkrijgen bij de toeristische dienst.

Meer weten?
www.oudrekem.be


toerismevlaanderen.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2621
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vlaanderen, belgie, vakantie, hotel in vlaanderen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.