Volg ons via
 
 
 

Hogere belasting voor kampeerders

Toch forensenbelasting voor kampeerder die stroom afneemt van zijn zonnepaneel

Kampeerders met stroom van zonnepanelen en iets luxer ingerichte caravans moeten rekening houden met een extra belasting.

Een langkampeerder in Nieuwkoop moet alsnog extra betalen, omdat de gemeente ontdekte dat zijn caravan op zonnepanelen was aangesloten en als woning voor langdurig verblijf was ingericht. De gemeente legde daarop een extra heffing op, de forensenbelasting. Vroeger gold die belasting op lang verblijf op campings alleen als de caravan ook op het riool- en elektriciteitsnet was aangesloten. De caravanbezitter met het zonnepaneel weigerde elke betaling: er was in de verste verte geen elektriciteitsnet te bekennen, stelde hij, en dus was van een woning geen sprake. De gemeente ontdekte echter het zonnepaneel. Daarna troffen ambtenaren ook een aggregaat aan. De rechtbank Den Haag vindt nu dat de gemeente de extra belasting mocht opleggen.

Zodra een stacaravan ’enigszins’ als woonhuis is ingericht, met douche en elektriciteit, en die per jaar minimaal 90 dagen voor zichzelf te gebruiken is, dan geldt de zogeheten forensenheffing van enkele honderden euro’s per jaar. Belastingexperts constateren dat met deze uitspraak rechters vakantiewoningen en caravans steeds vaker en sneller aanmerken als permanente bewoonbare huizen. Een eigen zonnepaneel is hiervan het nieuwste bewijs.

De nieuwste uitspraak kan inhouden dat andere langkampeerders ook meer belasting moeten betalen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1834
Categorie: 
Kamperen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
langkamperen, forensenbelasting bezwaar, wanneer forensenbelasting betalen
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.