Volg ons via
 
 
 

Gezond op reis

Gezond op reis | Tips om ziekte en andere ongemakken tijdens de vakantie te voorkomen.

Niets vervelender dan tijdens je vakantie ziek te worden, neem daarom bijtijds alle voorzorgsmaatregelen om gezond op reis te gaan. Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) raadt vakantiegangers dan ook aan om zich goed te laten informeren of er voor het gekozen vakantieland een vaccinatieadvies geldt. Op de website van het LCR (lcr.nl) is dat allemaal per land op te zoeken. Wanneer wordt aangegeven dat een vaccinatie wordt aanbevolen maar niet verplicht is, dan is het evengoed verstandig om het wel te doen.

Krijg je tijdens een vakantie last van diarree, je zult niet de eerste zijn, weet dan dat cola door de verhouding van suiker en zout, erg goed helpt tegen uitdroging. Een ander middel is een schepje suiker met een snufje zout.

Neem je een verbandtrommel mee doe er dan een zakje soda in. Het helpt prima als ontsmettingsmiddel bij wonden. De wond 10 minuten in een lauw sodabadje laten weken en je weet zeker dat de wond goed schoon is.

In het buitenland kun je een flink probleem tegenkomen als je bril stuk gaat of je raakt de lenzen kwijt. Neem altijd een reservebril of lenzen mee. Vaak zijn er in het buitenland niet zo snel opticiens te vinden.

Neem van geneesmiddelen waar je geen recept meer van hebt in elk geval de bijsluiter mee. Dat is voldoende voor een buitenlandse apotheker.

Wanneer je denkt last te kunnen hebben van een luidruchtige disco in de buurt van het vakantieadres dan komt het goed uit dat jij de oordopjes hebt meegenomen.

Ga goed voorbereid op reis!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3298
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gezond op reis, ziekte vakantie voorkomen, diarree, tips, verbanddtrommel, wond ontsmetten, bril stuk, bril kapot, reizen, vaccinatie, checklist, bijsluiter medicijnen, geneesmiddelen vakantie
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.