Volg ons via
 
 
 

Autoroute authentiek Staphorst

Staphorst | Van kruidenkazen naar de Bisschopsschans

Staphorst hangt de vlag uit

Vanaf 2010 kan iedereen met eigen ogen zien waar het spreekwoord monnikenwerk vandaan komt, ambachtelijke zuivelproducten proeven en krijgt men uitleg over het Staphorster stipwerk. De nieuwe autoroute Authentiek Staphorst laat iedereen die geïnteresseerd is kennismaken met Staphorster tradities, oude ambachten en unieke locaties in de gemeente Staphorst.

Van kruidenkazen naar de Bisschopsschans

De autoroute Authentiek Staphorst start vanaf het VVV kantoor in Staphorst. In het boekje staat, naast een overzichtskaart, een 78 kilometer lange autoroute die in twee delen beschreven is. Het eerste gedeelte is 28 kilometer en gaat door de Boswachterij Staphorst, IJhorst en Lankhorst.

Het tweede gedeelte is 50 kilometer en brengt de bezoeker naar Rouveen, Zwartewaterklooster en Hamingen. Al rijdend van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid wordt onderweg volop genoten van de schitterende natuur. Overal waar de Authentiek Staphorst vlag uithangt is men van harte welkom om Authentiek Staphorst te leren kennen.

Verkrijgbaar

De autoroute Authentiek Staphorst is voor € 2,95 verkrijgbaar bij de VVV Staphorst en de overige VVV kantoren in het Vechtdal Overijssel. De route is ook te bestellen via deze site, zie 'online VVV winkel'.

De realisatie van dit boekje is mogelijk gemaakt door de Gemeente Staphorst, Rabobank Staphorst-Rouveen, Zuivelfabriek Rouveen, Coöperatiefonds Rabobank Staphorst-Rouveen en de Ondernemersvereniging Staphorst-Rouveen. Tevens dankzij een financiële bijdrage uit het project Reestdal op de kaart en een financiële bijdrage van de Europese Unie, Leader+, provincie Overijssel en Drenthe en de gemeenten Hardenberg, De Wolden, Staphorst, Meppel e.a.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4461
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
staphorster dagen, weblog staphorst, gemeente staphorst, staphorst, klederdracht staphorst
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.