Volg ons via
 
 
 

Cyprus heet u welkom

Cyprus | Het droogste en warmste eiland in de Middellandse Zee.

Het meest oostelijke eiland in de Middellandse Zee is Cyprus. Op ongeveer 70 kilometer afstand vanaf Turkije en zo'n 350 kilometer vanaf Egypte. Cyprus kent een droog en warm klimaat met in de maanden juli en augustus temperaturen die oplopen tot soms boven de 40 graden. Een bezoek brengen aan Cyprus is dan ook bij voorkeur in de maanden maart tot begin juni en de maanden september en oktober. Van december tot en met februari zijn de koelste maanden.

Veel toeristen ontdekken Cyprus

Naast alle Europeanen ontdekken ook steeds meer Nederlanders de charme van Cyprus. Het aantal dat jaarlijks een vakantie doorbrengt op dit zonnige eiland is nog steeds groeiende. Cyprus heeft langgerekte stranden waarvan Phinikoudes Beach, langs de kustpromenade van Larnaca, wel het meest bekend is. Het zandstrand van Lady’s Mile, vlakbij Limassol is ideaal voor gezinnen met kinderen. Het water is hier heel helder en ondiep. Naast Limassol zijn ook Paphos, Ayia Napa badplaatsen waar altijd veel vertier te vinden is. De meest authentieke vissersplaatsjes langs de kust zijn Kouklia en Pissouri Bay.

Nicosia

De hoofdstad van Cyprus is Nicosia. Hier vind je een groot aantal schitterend versierde kerken. Ook de belangrijkste musea van Cyprus vind je in Nicosia. Het archeologisch museum, het museum voor volkenkunde, het Byzantijnse museum, het museum voor de onafhankelijkheidsstrijd, de staatsgalerie voor hedendaagse kunst, en het Huis van Chatzigeorgakis Kornesios zijn de moeite van een bezoek zeker waard. Binnen de stadsmuren van Nicosia ligt het oude centrum. Een wandeling door de oude stad ademt de sfeer vroeger tijden uit. De stad wordt omringd door Venetiaanse vestingmuren uit de 16de eeuw. Naast de vele historische gebouwen en monumenten kun je ook vele uurtjes slenteren door het voetgangersgebied "Laiki Geitonia". 

Limassol

Gaat je belangstelling uit naar veel cultuur en geschiedenis trek dan enkele dagen uit om door te brengen in en om de stad Limassol. In het centrum van de stad, bevindt zich in een imposant middeleeuws fort het Museum voor de Middeleeuwen. In 1191 werd hier het huwelijk voltrokken tussen Richard Leeuwenhart en Berengaria van Navarre, welke tot koningin van Engeland werd gekroond. Buiten Limassol op ongeveer 20 kilometer afstand ligt Kourion, een van de meest indrukwekkende opgravingen van de hele Middellandse zee. Een andere belangrijke stad uit de oudheid ligt op ongeveer 11 kilometer van Limassol en heet Amathous. Een indrukwekkend middeleeuws kasteel welke de moeite van een bezoek zeker waard is ligt bij de plaats Kolossi. Alleen al de tocht door de wijn- en boomgaarden in de omgeving van de stad Limassol, is een beleving op zich.

Larnaca

Larnaca, de moderne toegangspoort van Cyprus, is een van de oudste, permanent bewoonde steden ter wereld. Veel toeristen komen aan op de internationale luchthaven vlakbij Larnaca. Op weg naar de bestemming wordt vanaf hier alvast een eerste indruk opgedaan van het prachtige eiland Cyprus. Wie de rit maakt langs het zoutmeer ziet hier in de koelere maanden grote aantallen flamingo's en andere trekvogels. Larnaca heeft een mooie boulevard welke is afgezet met palmbomen, langs de zee. Ook kent de stad een flink aantal beroemde bezienswaardigheden zoals de Ag. Lazaros-kerk. Bij het meer dat wordt omringd door prachtig groen en vele palmbomen zie je ook de Hala Sultan Tekesi moskee, ook wel de moskee van Umm Haram genoemd. Een Islamitisch heiligdom gebouwd ter nagedachtenis aan de tante van de profeet Mohammed. Meer naar het westen ligt het dorp Kiti. Met name de Panagia Angeloktisti kerk trekt bezoekers van heinde en ver om de beroemde mozaieken te bekijken. De uiterst vriendelijke bevolking van Cyprus heten alle bezoekers welkom. Dit en de altijd schijnende zon maakt Cyprus tot een geliefde bestemming die je echt zelf eens moet ervaren. Cyprus heet je "kopiaste". 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3314
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vakantie cyprus, luxe vakantie cyprus, cyprus, klimaat cyprus, vakantie aanbiedingen cyprus, last minute
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.