Volg ons via
 
 
 

Tunesie

Tunesië | Gevarieerd landschap met stranden en bergen.

Tunesië ligt centraal in Noord-Afrika en is vijf keer zo groot als Nederland. In het noorden en oosten heeft het een natuurlijke grens, de Middellandse zee, in het westen grenst het aan Algerije. De Sahara is de natuurlijke zuidelijke grens.

Het landschap is gevarieerd met in het noorden en oosten kilometers lange zandstranden en in het westen en noordwesten de bergen. De oostkust heeft veel baaien onder andere de Golf van Tunis. Ook liggen voor de kust eilanden waaronder het, vanwege het toerisme, bekendste eiland Djerba. Het berglandschap loopt door in dat van Algerije De hoogste bergrug ligt in het middenwesten en wordt Dorsale genoemd. De hoogste bergtop is de 1544 meter hoge Djebel Chambi.

Op de vruchtbare gronden van de kustvlakte groeien miljoenen palmbomen. De grassteppen die ten zuidwesten van de kustvlakten liggen zijn onvruchtbaar. Hier vind je de zoutmeren en rivierbeddingen, die bijna altijd droogstaan. In het zuiden van de Sahara zijn de steenwoestijnen, zoutmeren en palmoases en in het zuiden ervan de zandduinen.
In Tunesië is één rivier die het hele jaar water bevat, de Mejerda. Deze rivier mondt uit in de Golf van Tunis.

Hammamet

Hammamet staat voor vakantie, zon, zee en prachtige stranden. Bij het ochtendgloren varen de helder geverfde vissersbootjes de haven uit. Je kunt dus altijd genieten van verse vis.

De Medina wordt omgeven door een eeuwenoud ford dat uitkijkt over de zee. In de vele winkeltjes worden kleurrijke tunieken en caftans verkocht. Hammamet is één van de belangrijkste toeristenplaatsen van Tunesië, de hotels zijn er modern en goed. In de winter is het klimaat zacht en de zomers zijn niet al te heet.

Djerba

Naast Hammamet is ook Djerba een populaire vakantiebestemming. Het klimaat is mild met veel zon en mooie stranden. De eiland bevolking is ontzettend hartelijk. De bekendste stranden zijn het Djerba-strand en het Seguia-strand, natuurlijk zijn hier ook veel hotels.

Er is een goede veerdienst tussen het vasteland en het eiland, ieder kwartier gaat er een boor (in het hoogseizoen). Het eiland beschikt over een internationale luchthaven. De vesting en de dorpen getuigen van een rijke en welvarende geschiedenis, gekenmerkt door Berbers, Joden, Sicilianen, Spanjaarden, Turken en .... Piraten!!

Bronnen:
Landenweb
Ontdek Tunesië

Afbeeldingen
  • tunis 2.jpg
  • Tunesie.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3089
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tunesie weer, tunesie reisadvies, tunesie informatie, tunesie all inclusive, tunesie vakantie, last minute
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.