Volg ons via
 
 
 

Marken

Marken, sinds 1957 door een dijk met het vaste land verbonden.

Breng eens een bezoekje aan het voormalige eiland Marken dat sinds 1957 door een dijk met het vaste land is verbonden. Het beschermde dorpsgezicht ademt nog steeds een sfeer uit van vroeger. Smalle straatjes met houten huizen, ophaalbruggen en de haven zijn een bezoek beslist een keertje waard. 

De Marker klederdracht, die stamt uit de late middeleeuwen is uniek en deze wordt nog altijd gedragen op Koninginnedag. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in Marken. Zo is er een wandeling die je, langs maar liefst 130 monumentale panden voert of de 9 km lange wandeling, Zuiderzeepad. Hierbij wandel je rondom Marken en passeer je de werven en de schilderachtige vuurtoren.

Breng een bezoek aan het Marker Museum dat is gevestigd in zes historische visserswoningen met een unieke verzameling klederdrachten

Marken is met de auto te bereiken vanaf de ringweg A 10 Amsterdam, afslag Volendam. Dan de afslag Monnickendam en dan de borden Marken volgen. Meer info: www.waterland.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1857
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
klederdracht, waterland, marker museum, marken, zuiderzeepad
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.