Volg ons via
 
 
 

Dubrovnik

Dubrovnik| Beschrijving van de mooiste bezienswaardigheden van deze prachtige, ommuurde stad in Kroatië

Ieder jaar brengen weer veel toeristen hun vakantie door in het mooie Kroatië. De meeste verblijven meer in de bekende omgeving zoals Umag, Split en Novrigad. Toch is een week Dubrovnik met zijn prachtige oude ommuurde binnenstad, meer dan de moeite waard.

Dubrovnik telt vele hotels en is bijzonder ingesteld op de vele duizenden toeristen die de stad dagelijks bezoeken. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld en zowel voor in als buiten de stad zijn vele excursies te boeken. De prijzen voor excursies zijn behoorlijk prijzig.

De stad Dubrovnik zelf kun je ook op eigen gelegenheid heel goed doen want alles ligt kort bij elkaar en is al lopende goed te doen. Voordeel van een excursie is dat je dan ook de tekst en uitleg te horen krijgt over de verschillende kerken, musea en bezienswaardigheden. Dubrovnik wordt overspoeld door toeristen en de stad is dan ook voornemens om de komst van de enorme cruiseschepen enigszins mondjesmaat toe te gaan laten. Om bepaalde bezienswaardigheden in Dubrovnik te vermelden is vrijwel onmogelijk want de historische middeleeuwse aanblik is een en al bezienswaardigheid. Binnen de stadswallen waan je je in de middeleeuwen, smalle straatjes, cultuur en geschiedenis. Maak een wandeling over de stadsmuren en je geniet van een geweldig schouwspel in de oude binnenstad.

Breng een bezoek aan het middeleeuws Franciscanenklooster (met één van de oudste apotheken van Europa, die nog steeds in bedrijf is), het 13de-eeuwse arsenaal, het Arboretum in Trsteno (met een collectie eeuwenoude kruiden die door zeelui aangevoerd werden) en een graanopslagplaats uit de 16de eeuw in de vorm van een fort. Dubrovnik telt vele prachtige musea Deze musea zijn beslist een bezoek waard : Archeologisch museum, Etnografisch museum, Museum voor Hedendaagse Geschiedenis, Schatkamer van de kathedraal, Marin Drzic Huis of het Scheepvaartmuseum.

Vanuit Dubrovnik zijn vele excursies mogelijk. De prijzen liggen doorgaans rond de 60 a 70 euro pppd. voor een dagexcursie. En van de aan te raden excursies is een dagtocht naar Mostar. (Bosni-Herzegovina, paspoort niet vergeten) . Ook deze stad is een toeristische trekpleister waarvan wel de bekendste de Stari Most is, de oude brug. De brug werd in de oorlogsjaren zwaar beschadigd maar is net als de historische binnenstad in oude glorie hersteld. Mostar ligt op zon twee a drie uur rijden met de bus vanaf Dubrovnik maar het prachtige landschap met zijn bergen en behoorlijke afgronden is echt een aanrader en dus ook van de rit zul je zeker genieten.

Een andere bijzondere excursie gaat naar Montenegro (opnieuw paspoort nodig). De excursie gaat door een prachtig gebied met zijn historische stadjes richting de Bay of Kotor. In Kotor maak je een stadswandeling en daarna gaat de rit verder over de Bay of Boka Kotarska richting Cetinje. Een bezoek aan prachtige monumenten waarvan de belangrijkste wel is het King Nicholas Museum is inbegrepen. Cetinje is de voormalige hoofdstad van Montenegro. Het paleis en een 15e eeuws klooster zijn te bezoeken. Na ook hier een stadswandeling te hebben gemaakt gaat de rit verder via Sveti Stefan naar Budva. Een bezoek aan deze oude stad doet je denken aan Dubrovnik. Ook hier wordt de binnenstad ommuurd door hoge stadswallen en ook deze mooie stad trekt bijzonder veel toeristen.

Het strekt te ver om alle excursies die mogelijk zijn vanuit Dubrovnik te vermelden. Natuurlijk zijn ook dagcruises mogelijk. Lekker een dag lang op de boot, Island Cruise of een dagtour naar The Town of Marco Polo. In n week is echter niet alles mogelijk en Dubrovnik nodigt dan ook zeker uit tot een tweede bezoek.

Niet voor niets wordt Dubrovnik genoemd als Parel van de Adriatische Zee. 
Meer informatie: Klik Hier


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6369
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stedentrip dubrovnik, bezienswaardigheden dubrovnik, dubrovnik
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.