Volg ons via
 
 
 

Thailand, Welkom in het Land van de Glimlach...

Overwinteren of definitief vertrekken naar Thailand

50-plussers van Europa realiseren zich steeds vaker dat overwinteren slechts een kwestie van koffers inpakken is maar in de meer drastische gevallen verscheept men simpelweg de gehele huisraad om in Thailand - het aardsparadijs - van een rustige oude dag te gaan genieten. In ons geval kozen we voor de laatstvernoemde optie tot op de dag van heden zonder spijt.
Tien jaar geleden trokken we wederom de stoute schoenen aan en keerden voor de tweede maal het koude kikkerland de rug toe, puur uit ovrede met de gang van zaken toentertijd, een soort wanbeleid dat Nederland nu nog steeds ervaart.

We hadden daarvoor al 10 jaar in Spanje gewoond, echter dankzij de intrede van dat land in de E.E.G verloor ook Spanje alras deel van haar karakter en charmes. Bovendien werd het een duur land om in te wonen of vakantie te vieren, een ontwikkeling waaronder de meeste Europese bestemmingen lijden. Bang voor de grotere stap kozen we in eerste instantie voor Noord Portugal, hetgeen we al snel ervaarden als een ware kwelling, zowel betreft het klimaat, alsook betreft dat wat we aan lifestyle van ons leven verwachten.

Opnieuw... voor de derde keer moesten we keuze bepalen. Op aanraden van een goede vriend gingen we een kijkje nemen in Chiang Mai, Thailand. We vlogen in via Singapore, waar we een dagje verbleven en waar we ons vergaapten aan hoe georganiseerd en uniform een gemeenschap kan leven, iets wat totaal niet in ons levenspatroon past. Onze aankomst in Chiang Mai, op een regenachtige avond, was dan ook een totale kultuurshock vergeleken bij het doodse plattelandsleven van Portugal en het overgeorganiseerde Singapore. We schrokken ons wild van al dat leven in de brouwerij want het waren drie uitersten welke we ervaarden in een periode van drie dagen.

Uiteraard hadden we gekozen voor het verkeerde guesthouse incluisief de verkeerde Nederlandse uitbater (uitbuiter), en was het wel even wennen aan zoveel bedrijvigheid, totdat we de stad verlieten en kennis maakten met het Thaise plattelandsleven. We stonden versteld van de uitbundige natuur buiten het stedelijk gebied, en meer nog van de befaamde glimlach welke ons vanuit iedere ooghoek ten deel viel. Het duurde dan ook slechts drie dagen van de voorgenomen maand om te beslissen of dit wel of niet onze toekomstige stek zou worden. De vierde dag deden we spontaan de eerste aankopen voor ons huidige interieur, zonder dat we een eigen onderkomen hadden, we konden het gewoon niet laten om betreffende illusie terstond te vervullen.

Zeven jaren later wonen we nog steeds met even veel plezier en illusie in de buurt van Chiang Mai. Naar eigen ontwerp lieten we er onze huidige Villa Kinkala bouwen, en bouwden er zelfs een 6 tal luxe Paradise verkoopbungalows voor lotgenoten, welke tevens door ons verhuurt kunnen worden, en als dusdanig in de verhuur staan voor kortere periodes. Iedere dag weer genieten we van een leven dat ons voorheen onbekend was; Een uitbundige natuur een uitzonderlijk lieve bevolking ons home dat nooit afgesloten is de wekelijkse uitstapjes een rijke Thaise keuken welke slechts een grijpstuiver kost een belastingsysteem dat nauwelijks, en beslist geen negatieve invloed heeft op ons welzijn; Kortomin Thailand hebben we pas leren LEVEN! Ook voor U is dit genoegen weggelegd

Meer info: www.paradise-development.com/htm/ldrHolidayRentals.htm
www.paradise-development.com


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Admin
Hits: 2642
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
overwinteren thailand, vakantiehuizen thailand, rondreis thailand, villa kopen in thailand
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.