Volg ons via
 
 
 

Hoofdstad van de Vrede Geneve

Genève | Veel luxe winkelstraten en veel grote musea.

Genève, gelegen in het Westen van Zwitserland, is een stad vol luxe. De stad heeft een grote aantrekkingskracht op diplomaten en door de aanwezigheid van veel internationale organisaties, zoals de Europese zetel van de Verenigde Naties, wordt ze ook wel de ’Hoofdstad van de Vrede’ genoemd.

Genève, met 176.000 inwoners, waarvan 44% buitenlanders, de 2e stad van Zwitserland, is een echte wereldstad, terwijl het tussen de ongerepte natuur ligt van de Jura en de Alpen.

In de stad tref je ontelbare luxe winkelstraten. Ook zijn er veel grote musea te vinden en natuurlijk staat de stad ook bekend om haar 140 meter hoge watermonument. Daarnaast zijn er in Genève ontzettend veel theaters te vinden, ongeveer 40 in totaal. Ook in culinair opzicht kun je goed in deze stad terecht. Van elke nationaliteit zijn er wel restaurants te vinden; in totaal zijn er meer dan 1100 restaurants.

De beste manier om de mooie stad te verkennen is trouwens per fiets. In de stad staan veel gratis fietsen ter beschikking.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1247
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
geneve bezienswaardigheden, geneve toerisme, zwitserland, stedentrip
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.