Volg ons via
 
 
 

Arizona

Arizona | Grote trekpleister: de Grand Canyon.

De staat Arizona in het zuidwesten van Amerika is een bijzondere staat. Arizona is ongeveer 7 keer zo groot als Nederland en heeft een grote verscheidenheid aan natuurschoon. 

Het bekendst is de Grand Canyon (één van de 7 wereldwonderen), vanwege de enorme hoogteverschillen heeft Arizona een grote variatie in flora en fauna; van de Sonoran Dessert, met de enorme Saquare cactussen in het zuiden, tot de tafelbergen in het noorden; van kolibris tot de fameuze American Eagle en natuurlijk de op n na grootste vogel ter wereld, de Californische Condor.

Reizen door Arizona is bijzonder; de staat heeft maar 3,5 miljoen inwoners die voor het overgrote deel in de 2 grote steden Phoenix en Tucson wonen. Daarnaast is ongeveer een kwart van de staat toegewezen aan diverse indianenstammen. De grootste stam is die van de Navajo indianen die bekend staan om hun prachtige kunstvoorwerpen en bijzondere cultuur.

De beste tijd van het jaar om een bezoek te brengen aan Arizona is mei (dan bloeien de cactussen) en oktober. De temperaturen in het zuiden zijn dan nog niet te hoog en in het noorden is het aangenaam. Vanwege de altijd lage vochtigheidsgraad is het er ideaal om te wandelen want regen valt er bijna niet.

Informatie over groepsreizen naar Arizonawww.arizonaplus.nl

Zie ook: Klik Hier


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: USA-zuidwest
Hits: 5759
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
arizona 915cp, klimaat arizona, vakantie arizona, rondreis arizona, camping arizona, page arizona
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.