Volg ons via
 
 
 

Jersey- Kanaaleilanden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Jersey geniet evenals de andere Kanaaleilanden van een microklimaat. Het klimaat wordt er bepaald door de warme golfstroom, waardoor het nooit echt koud wordt. Natuurlijk fijn voor alle toeristen die er komen maar ook voor de miljoenen bloemen die overal groeien. Jersey is een veelzijdig eiland waar iedere toerist, die er even tussenuit wil, wel iets van zijn gading zal vinden. Zandstranden, prachtige rotskusten voor de duikers, attracties zoals een zoo en een ondergronds militair hospitaal, tientallen bloemenparken, golfterreinen en nog veel meer.

Waarom er naar toe?
Jersey is een relatief klein eiland, maar heeft volop mogelijkheden voor een actief avontuur. Op Jersey is overal wat te ontdekken, te bekijken of te doen. Het omringende water maakt veel wateractiviteiten mogelijk op, onder of in het water. Wat dacht je van zeilen, duiken, zeekayakken, surfen of vissen? De brede zandstranden nodigen je uit om te zonnebaden of een actieve uitdaging aan te gaan zoals strandzeilen.  Maar ook abseilen van de ruige klifpartijen, of wandelen of fietsen over de zogenoemde ‘Green Lanes’ zijn erg bijzonder. Jersey is het fietseiland bij uitstek. Geniet van vele landschappen en prachtige vergezichten. Deze afwisseling maakt Jersey ook voor wandelaars van alle leeftijden een top-bestemming.

27 stranden
Jersey heeft er maar liefst 27 om uit te kiezen. Van rustige afgelegen stranden omringd door hoge rotsen tot brede zandstranden met volop recreatiemogelijkheden. Geen enkel strand is hetzelfde en dat maakt het mogelijk om elke dag voor een andere invalshoek te kiezen. Voor de mooiste kusten moet je aan de noordkant zijn, voor de mooiste stranden aan de zuidkant. Aanraders zijn de Jersey War Tunnels, Durrel Wildlife Conservation en Morgueil Castle. Er zijn veel bedrijven die excursies en sportactiviteiten organiseren en ook via het Tourist Centre in St. Helier kun je van alles boeken.

Paradijs voor wandelaars
Trek je wandelschoenen aan en geniet van het prachtige landschap. Al lopend leer je de omgeving goed kennen en kom je op plekken die vaak alleen te voet te bereiken zijn. Van een korte wandeling tot een meerdaagse tocht, wandelen is een geweldige manier om deze vakantiebestemming te bekijken. Jersey is met haar heuvelachtige binnenland en ongerepte kustlijn een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Er worden meer dan 300 georganiseerde themawandelingen aangeboden en uiteraard zijn er ook vele andere mogelijkheden om Jersey op eigen gelegenheid per voet te ontdekken. Het eiland beschikt over een 75 kilometer lang netwerk van smalle groene landweggetjes, waar de snelheidslimiet 15 mijl (24 km per uur) bedraagt en auto’s voorrang moeten verlenen aan wandelaars en fietsers. Naast deze ‘Green Lanes’ beschikt Jersey ook over oude spoorlijnen en klifpaden, die u op de mooiste plekjes van het eiland brengen. Heel speciaal zijn de ‘Moon Walks’ aan de zuidoostkust van het eiland die vanaf het voorjaar te maken zijn. Met een gids ontdek je een soort maanlandschap dat ontstaat tijdens eb.

De leukste steden:
St Helier
Saint Helier is een havenstad en badplaats en heeft een kasteel (Elizabeth Castle) uit de 16e eeuw op een rotseiland. Elizabeth Castle kun je als het eb is ook bereiken via een voetpad. Daarnaast is er op een heuvel op het vasteland het kasteel Fort Regent, waarbinnen een groot sportcentrum is aangelegd.

De oude haven van Jersey is alleen bereikbaar bij vloed. De haven zelf blijft wel onder water staan, omdat er een drempel is aangelegd tussen de haven in de zee.

In het centum bevinden zich de drukke winkelstraten King Street en Queen Street (beide voetgangersgebied) en de Royal Square, een pleintje waar op 6 januari 1781 de Slag om Jersey (Engels: Battle of Jersey) werd uitgevochten. Aan een zijde van de Royal Square staat het parlementsgebouw (States Chamber) uit 1877. Vroeger was de Royal Square een marktplein; maar vanwege het marktlawaai in de omgeving van het parlementsgebouw werd de markt verplaatst.

Saint Helier heeft twee overdekte markten met verse producten: de Victoriaanse Central Market uit 1881 en Beresford Market (vismarkt) waar sinds 1854 gehandeld wordt.

Mont Orgueil Castle
Het eiland biedt ook vele mogelijkheden om cultureel of actief het avontuur aan te gaan. Vele musea zijn het hele jaar geopend. Mont Orgueil of Gorey Castle is een kasteel op Jersey. Het kasteel wordt op Jersey zelf het juweel in de kroon van Jersey genoemd. Er is dan ook veel in het kasteel te bezichtigen. Sinds de restauratie is er op diverse locaties moderne kunst in het kasteel tentoongesteld, waarmee in alle gevallen verwezen wordt naar de geschiedenis van Jersey of het kasteel zelf. Ook zijn vondsten uit het kasteel zelf tentoongesteld.

Voor kinderen aantrekkelijk is bijvoorbeeld de gewonde reus, een reuzegrote impressie van een gewonde soldaat, waarop aangegeven is welke kwetsuren de middeleeuwse arts kon behandelen.
Via allerhande trappen en trapjes komt men op het hoogste punt, dat voorzien is van een in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers aangelegde observatietoren. In het Maritime Museum is het mogelijk om een ‘rondvaart’ over de wateren rondom Jersey maken. Het museum vertelt op een speelse manier de historische én hedendaagse impact van de zee op de eilandbewoners.

Andere voorbeelden van musea of attracties:
de Jersey Zoo met enkel dieren die met uitsterven worden bedreigd
het Jersey Museum dat de geschiedenis van het eiland vertelt
Jersey Pottery waar je alles te weten komt over pottenbakken en waar je de mooie kunstwerken kunt kopen
De St Matthew’s Church die vanwege haar bijzondere invulling ook wel de glazen kerk wordt genoemd
de Jersey War Tunnels die het verhaal achter de Duitse bezetting van Jersey gedurende de Tweede Wereldoorlog vertellen

Eten en drinken
Jersey heeft een groot aantal restaurants. Dus na een actief dagje uit is het geen probleem om te gaan uitrusten en genietenvan een geweldige maaltijd met een welverdiend glas wijn. Ook voor liefhebbers van vis is er een flink aantal uitstekende restaurants te vinden.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2199
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Kanaaleilanden, St, Helier
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.