Volg ons via
 
 
 

Eindhoven airport vraagt vrijwillige bijdrage

Eindhoven Airport vraagt reizigers om een vrijwillige milieubijdrage

Vanaf februari 2007 gaat de luchthaven Eindhoven Airport reizigers om een vrijwillige milieubijdrage vragen. Dit is een maatregel die in de plaats moet komen voor de 24 euro ecotaks, die het nieuwe kabinet van plan is in te voeren. De vrijwillige bijdrage hangt af van de vliegbestemming. Er is geen verplichting maar voor bijvoorbeeld een ticket naar Londen wordt 5 euro voorgesteld. Voor een ticket naar Barcelona wordt ongeveer 10 euro op vrijwillige basis gevraagd.

De topman van Eindhoven Airport is van mening dat alleen vrijwillige bijdragen in redelijkheid gevraagd kunnen worden zolang deze nog niet in alle EU-landen is ingevoerd. De luchthaven werkt nauw samen met Greenseat, deze biedt reizigers de mogelijkheid om schadelijke uitstoot van broeikasgassen van hun vliegreis te compenseren met bijdragen aan milieudoelen.

Wanneer je een vliegreis hebt met vertrek vanaf Schiphol dan betaal je nu al ongeveer 26 euro aan luchthavenbelasting en veiligheidstoeslag.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1331
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
eindhoven airport parkeren, eindhoven airport adres, eindhoven airport greenseat, vliegvakantie
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.