Volg ons via
 
 
 

Een bijzondere bestemming: Riga

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Veel Nederlanders denken bij Riga nog steeds aan het Eurovisie Songfestival dat daar 4 jaar geleden gehouden werd. Maar het Letlandse Riga heeft zeker veel meer te bieden dan dat. Het heeft een prachtig, stijlvol en schoon centrum, Middeleeuws en vooral Jugendstil.
 
Goed startpunt van een bezoek is het Museum van de Bezetting, waar de bizarre geschiedenis van Letland in beeld gebracht wordt.
 
Het hele (autoluwe) stadscentrum staat op de Unesco werelderfgoedlijst, dat zegt eigenlijk genoeg. Internationale winkelketens hebben de stad nu nog niet gevonden, dus je treft er nog weinig schreeuwende lichtreclames aan, maar wel een heel gevarieerd winkelaanbod.
 
De Bergs Bazaar, iets buiten het oude centrum, is een leuk, modern winkelgebied. Hier en op andere plekken in Riga vindt u bijvoorbeeld Stenders, waar Letse natuurzeep wordt verkocht. Sinds een paar maanden zit er ook een Stenders op de Piazza in Eindhoven.
Riga heeft ongeveer 750.000 inwoners, ongeveer 1/3e van de totale Letlandse bevolking.
 
Wil je naar het mooie Letland? Alleen KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam; een retourtje kost ongeveer € 250. Riga kent meer dan voldoende hotels tegen redelijke prijzen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Door: Robert
Hits: 1379
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Letland
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.