Volg ons via
 
 
 

Hongarije

Hongarije | Geweldige bestemming voor jong en oud.

Hongarije is een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Wellicht bekend van het Balatonmeer en de prachtige stad Boedapest heeft Hongarije daarbuiten, ook nog veel te bieden.Een schitterende natuur, een groot aanbod cultuur en kuuroorden en niet onbelangrijk, heerlijk eten en drinken.

De stad Boedapest alleen al kent meer dan honderd bronnen die door de Romeinen actief werden gebruikt. Eén van de mooiste van de hoofdstad is Széchényi, het grootste publieke thermaalbad van Boedapest. Hier in de herfst of de winter liggen dobberen in water van gemiddeld 30 graden, tussen dat prachtige art nouveau-interieur, is een erg bijzondere belevenis.

De Hongaren zijn romantische, goedgehumeurde en gastvrije mensen die het je graag naar de zin willen maken. Hongarije heeft nog een ongerepte natuur met een grote verscheidenheid aan landschappen. Het prachtig gekleurde landschap langs de Donau en het mooie heuvellandschap in het zuidwesten van het land nodigen uit tot een bezoek.

Hongarije heeft 10 grote nationale parken, waarvan het grootste en oudste is, het Nationaal Park Hortobagy, zo’n 200 kilometer ten oosten van Boedapest. De andere parken en natuurreservaten geven je ieder hun eigen beeld van Hongarije. Een bezoek aan één van de parken moet beslist op het programma staan.

Hongarije is natuurlijk ook bekend om zijn meer dan 1300 bronnen met thermaal water. Ongeveer 270 bronnen worden gebruikt om in te baden en nog eens 140 zijn bestemd voor medische doeleinden. Deze worden onder meer gebruikt bij revalidatie.

Maar ook voor de gezonde mens is het genieten in een thermaal bad.

Voorts heeft Hongarije 22 wijngebieden waar voortreffelijke wijn vandaan komt, dus samen met de heerlijke gerechten is het genieten in een gastvrij en prachtig land.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3085
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hongarije, hotel in boedapest, boedapest weer, boedapest bezienswaardigheden, stedentrip
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.