Volg ons via
 
 
 

Holten

Met name in het voor- en naseizoen leent Holten zich uitstekend voor een wandel- of fietstocht

Holten en de Holterberg zijn een uitstekende bestemming voor het maken van een wandel- of fietstocht. In het voorjaar komt de omgeving weer helemaal tot bloei en wie rond de Paasdagen de omgeving wil verkennen mag zeker de traditionele paasvuren niet ontlopen. De Holterberg is ook in het najaar prachtig om te zien en te beleven. De natuur met zijn vallende bladeren en bloeiende heide is een lust voor iedere natuurliefhebber. De wintermaanden zijn, zeker wanneer de sneeuw is gevallen, hartverwarmend mooi. Holten is dan een waar wintersportparadijs en een uitstekend gebied voor de langlaufers. Het hoogste punt van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt op ongeveer 76 meter boven NAP.

De Holterberg maakt samen met de Friezenberg en het Elzenerveld deel uit van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Groene naaldbossen afgewisseld met uitgestrekte loofbossen waar doorheen prachtige wandel- fietsroutes aanwezig zijn. Het gebied is een thuishaven voor de vele vogelsoorten en nog het enige gebied waar de Korhoen nog voorkomt. 

De Friezenberg (40 meter boven NAP) is ontstaan door het achtergebleven materiaal van grind, zand en stenen dat meegevoerd werd door het ijs in de ijstijd. Hier tref je nog zo'n 30 grafheuvels van ongeveer 5000 jaar oud. In het verleden heeft men hier een behoorlijk aantal urnen opgegraven.

Op de Holterberg moet men zeker een bezoek brengen aan de Canadese begraafplaats. Ieder voojaar worden hier de Canadese bevrijders die gevallen zijn voor ons land, nog herdacht.

Tijdens de zomermaanden is het in Holten en omgeving een gezellige drukte door de komst van de vele toeristen en dagjesmensen. In Holten worden dan veel braderieën en verschillende optredens georganiseerd.

Natuurdiorama Holterberg
Jong en oud vinden het Natuurdiorama Holterberg een belevenis. In 1938 werd het Natuurdiorama opgericht door de grote natuurliefhebber en dierenvriend Piet Bos. Het avontuur van de natuur wordt hier levensecht weergegeven in een 10-tal grote diorama's. Op spannende wijze wordt de natuur in beeld gebracht. De geëxposeerde dieren zijn niet statisch opgezet, maar vliegen, lopen, sluipen of eten.

De VVV Holten kan u helpen aan prachtige wandel- en fietsroutes in en rond Holten.

Bron: VVV Holten


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2169
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
natuurdiorama piet bos, holten vvv, rijssen, holterberg, fietsroute holten
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.