Volg ons via
 
 
 

Toeristisch Nunspeet

Nunspeet, toeristische trekpleister op de Veluwe

Nunspeet is één van de plaatsen op de Veluwe die ’s zomers nogal wat toeristen trekken. Niet voor niets want Nunspeet is een heel gezellige plaats. Het is ook een mooie plek om per fiets de Veluwe of de omgeving te gaan verkennen. De VVV heeft vele routes die je kunt fietsen of wandelen. Er zijn in Nunspeet nog enkele tientallen mensen die de klederdracht nog dragen. 

Op de vrijdag na Hemelvaartsdag is het Eibertjesdag. Deze dag trekt altijd tienduizenden toeristen naar Nunspeet. Het verhaal gaat dat Eibertje leefde omstreeks 1850 in Vierhouten en dat ze elke week door de bossen van Vierhouten naar Nunspeet kwam om eieren te verkopen. Je kunt deze wandeling zelf ook maken over het Eibertjespad. Natuurlijk is Eibertje, in klederdracht, er op deze vrijdag ook bij. Zij is het middelpunt samen met heel veel klederdrachtgroepen uit de rest van Nederland. Er is een braderie met standwerkers, boerendansers en shows met klederdrachten. Een heel gezellige dag. 

In het hoogseizoen is het overigens elke dinsdag Eibertjesmarkt.

Nunspeet heeft een Oudheidkamer waar klederdrachten, gebruiksvoorwerpen en onder andere werktuigen van vroeger zijn te zien. In het Dorpshuis Molijn de Groot zijn altijd verschillende exposities te zien en galerie DeMedici heeft ook exposities van schilderijen, grafiek, tekeningen, keramiek en o.a. sieraden in de collectie.

Breng vooral een bezoekje aan de Kijktuinen Nunspeet. Deze kun je vinden tussen het Veluwse bos en de oude Zuiderzeestraatweg. Prachtige tuinen, ontworpen door de landschapsarchitect Goedegebuure. 

Aan de Zandboslaan is een heemtuin van de stichting Bijen- en Natuurtuin. Een prachtige natuurtuin waar je vrij in mag. Nunspeet en omliggende plaatsen zijn een bezoek meer dan waard.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Admin
Hits: 4981
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nunspeet camping, hotels nunspeet, nunspeet gemeente, fietsroute nunspeet, nunspeet nieuws
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.