Volg ons via
 
 
 

Haarlem

Haarlem | Aantrekkelijke oud-Hollandse stad waar het goed toeven is.

Haarlem is een aantrekkelijke oud-Hollandse stad waar het goed toeven is. Ook is er veel te beleven en zijn er uitgebreide uitgaansmogelijkheden. En dat in een historische stad met meer dan 1000 monumenten.

Wandelingen op papier
In de monumentale binnenstad van Haarlem kunt u prachtig wandelen. Daarom heeft Haarlem Promotie verschillende wandelroutes in foldervorm uitgebracht.

Winkelen, Beste winkelstad
Haarlem is opnieuw de beste winkelstad van Nederland.
Met zeventig verschillende soorten winkels biedt het centrum van Haarlem de grootste diversiteit. In de gezellige monumentale binnenstad bevinden zich vele kleine boetiekjes, een groot aantal speciaalzaken en natuurlijk ook de grote warenhuizen. Na het winkelen kunt u lekker uitblazen op de terrassen van de Grote Markt of in één van de talrijke caféetjes of restaurants. Koopzondag en koopavond. In Haarlem-centrum zijn ieder eerste zondag van de maand de winkels geopend. Op donderdagavond is het koopavond.

Winkelwandelroute
Ook een manier om bij de leukste winkels in de stad terecht te komen is via een speciale winkelwandelroute, uitgezet door Haarlem Promotie en beschreven in de funshopgids Haarlem. Deze gids is gratis verkrijgbaar bij o.a. de VVV en bij vele speciaalzaken van de stad.

Monumenten van Haarlem
Welke monumenten zijn er in Haarlem? Haarlem telt meer dan 1500 monumenten. Dat maakt de stad tot een van de rijkste monumentensteden van Nederland. Haarlem is natuurlijk beroemd om z’n historische binnenstad. Daar staan ook de meeste monumenten. De Grote- of Sint Bavokerk, het Stadhuis, de Hoofdwacht en de Vleeshal staan allemaal rond de Grote Markt.

Veel van deze monumenten zijn tijdens de Open Monumentendagen te bezichtigen. (Voor en na de Monumentendagen zijn de openingstijden wisselend)

Haarlem heeft een aantal prachtige kerken om te bezichtigen. Hieronder volgt een greep uit het aanbod.

Groenmarktkerk
Grote of St. Bavokerk
Kathedraal St. Bavo
St. Josephkerk
Lutherse Kerk
Nieuwe Kerk
Oud Katholieke Kerk
Remonstrantse Kerk
Ver. Doopsgezinde Gemeente

Bron: haarlem.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1973
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
sint bavokerk haarlem, stadswandeling haarlem, stedentrip
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.