Volg ons via
 
 
 

Mooiste landschap rond Appelscha

Landschap rond de Friese gemeente Appelscha het mooist.

Het Wageningse wetenschapsbureau Alterra heeft op internet een verkiezing gehouden over welk landschap Nederlanders het mooist vinden. Tienduizend mensen vulden hun voorkeur in en de meerderheid geeft te kennen het landschap rond de Friese gemeente Appelscha het mooist te vinden.

Alle dorpen in de regio van VVV Appelscha / Zuid-Oost Friesland liggen in de gemeente Ooststellingwerf. Ooststellingwerf ligt centraal in het noorden van Nederland, aan de Friese zijde van de grens met Drenthe. Ooststellingwerf is qua oppervlakte, één van de grotere gemeenten van Nederland. Ongeveer een vijfde deel van de oppervlakte bestaat uit natuurterrein en bos. De bevolking woont verspreid over dertien dorpen. De centrale ligging in het noorden van het land betekent dat Ooststellingwerf over prima wegverbindingen beschikt. Er is een uitgebreid netwerk van fiets-, wandel- en ruiterpaden. De liefhebber van watersport kan in de zomer gebruik maken van de populaire Turfroute, die door de gemeente loopt.

Ooststellingwerf
Recreatiemogelijkheden heeft Ooststellingwerf volop. Voor de natuur-liefhebbers zijn er in het Nationaal Park het Drents Friese Wold, de bossen en zandverstuivingen rond Appelscha. Het prachtige veengebied bij Fochteloo, met de bijzondere uitkijktoren, is te bereiken via Ravenswoud. Verder het typische coulissenlandschap aan de westkant van de gemeente: weiden en akkers, afgewisseld met boswallen en houtsingels. Op zeven plaatsen zijn de karakteristieke klokkenstoelen te zien, met af en toe een oude Saksische boerderij.

Als tegenhanger van het bekende Friese merengebied met brede vaarwateren voor pleziervaart en beroepsvaart, is er het veel bosrijker gebied in het zuidoosten van Friesland. Het zijn de gemeenten Oost- en Weststellingwerf en Opsterland waar een uniek landschap een andere kijk geeft op Friesland. Waar je ook als watersportliefhebber op een geheel andere wijze kunt genieten van vaarwegen die een heel ander karakter hebben dan die in het typische merengebied van Friesland. Een route die door dit unieke landschap loopt is De Turfroute.

Bekende evenementen in zuidoost Friesland zijn bijvoorbeeld de Open Stal en de VoorjaarsFair in Oldeberkoop, de maandelijkse grote openlucht Vlomarkt in Makkinga, de Turfvaartdagen, de Fietsvierdaagse en Boerestreekmarkten in Appelscha. Dorpen die onder de gemeente Ooststellingwerf vallen zijn:

Appelscha
Donkerbroek
Elsloo
Fochteloo
Haule
Haulerwijk
Langedijke
Makkinga
Nijeberkoop
Oldeberkoop
Oosterwolde
Ravenswoud
Waskemeer

bron: vvvappelscha.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1570
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
waar ligt appelscha, bezoekerscentrum appelscha, appelscha camping
Gerelateerde artikelen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.