Volg ons via
 
 
 

Middelburg

Middelburg | Moderne, levendige en bruisende stad met een rijk verleden.

Middelburg, een stad met een rijk verleden maar bovenal ook een moderne, levendige en bruisende stad. Middelburg telt vele unieke winkels en horecagelegenheden. Na een dag shoppen kun je nog volop genieten van de gezelligheid ’s avonds en een bruisend nachtleven.

Middelburg heeft vele verschillende winkels. In de Lange Delft zijn veel bekende winkelketens en warenhuizen. Op het mooie marktplein is iedere donderdag een keur aan waren op de markt met zijn vele kraampjes. In het centrum van de stad zijn overal gezellige straatjes met bijzondere winkeltjes en galeries. Bij ’ Artistiek ontbijt, ontwerp & wonen’ in de Seegerstraat kun je vanaf zeven uur ’s morgens terecht voor een ontbijt of ’s middags voor de lunch. Alles wat je in het pand ziet, is te koop. ’ De Drykkery’ heeft een ongekend aantal nationale en internationale boeken , cd’s en magazines.

Ga met de kinderen naar ’ Diezijn van de Gruiter’ voor hippe kleding, speelgoed en meubilair. Design-woonproducten vind je bij ’ Haar van boven, zij van beneden’. De duurdere kledingmerken zijn o.a. te vinden bij ’ Peter Christ Mode’ en ’Henk Sies’. Voor hippe schoenen en tassen is er ’ Deluxe’. Middelburg telt een ruim aanbod aan winkels die een bezoekje meer dan waard zijn. Ook ’s avond is de havenstad Middelburg erg gezellig.

De Vlasmarkt met tal van cafe’s en restaurants, heeft de bijnaam: Het straatje van verlangen. Het beste café van Nederland in 2005 was Café De Mug op de hoek van de Vlasmarkt en de Kromme Weele. Maak hier een keus uit maar liefst 120 soorten bier. Aan de Markt is De Bommel bekend om zijn lekkere koffie, met name hun Arabische melange is erg in trek. Aan de Lange Viele geniet café de Geere, met regelmatig live muziek, bekendheid.

Bezienswaardigheden en evenementen:

  • Abdij Toren Lange Jan
  • Miniatuur Walcheren
  • Rondrit Paardentram Stalhouderij Boone. De rondritten duren ca. 25 minuten
  • Stalhouderij Schroevers, deze stalhouderij verzorgt rondritten per paardentram door Middelburg.
  • Rondvaart Middelburg Tel. 0118-643272
  • Je vaart in open boten door de oude grachten van Middelburg
  • Rondvaart Veerse Meer vanuit Middelburg (3 uur) 
  • Museum Arnemuiden in het voormalige stadhuis van Arnemuiden, Langstraat 35 

Meer info en openingstijden: www.visitmiddelburg.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6126
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
middelburg, middelburg hotel, stadswandeling middelburg, middelburg plattegrond
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.