Volg ons via
 
 
 

Gouda

Gouda is een echte Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum.

Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een echte Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum.

Historisch Gouda
De 123 meter lange St. Janskerk, met de wereldberoemde Goudse Glazen, het prachtige gotische Stadhuis en de Waag zijn een bezoek meer dan waard! De Goudse musea zijn , MuseumgoudA (het Catharina Gasthuis en de Moriaan, het Gouds pijpen- en aardewerkmuseum), het Goudse Kaas- en Ambachtenmuseum en het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Bezoek ook het Cultureel- en Havenkwartier, met het Weeshuisplein, de Catharinatuin, diverse hofjes en Museumhaven Gouda.

Goudse ambachten
Je kunt een bezoek brengen aan de Goudse Pottenbakkerij en Pijpenmakerij van Adrie Moerings. Hier worden de kleipijpen nog op ambachtelijke wijze gemaakt. In één van de oudste straten van het centrum, de Hoge Gouwe, vind je de unieke kaarserij "De Vergulde Kaars". Om eens helemaal in "kaarsensfeer" te komen, kun je hier de handen uit de mouwen steken en zelf een kaars dompelen, gieten of kleuren.

Naast slapen, winkelen en evenementen bezoeken zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te doen in Gouda. Zo zijn er een aantal erg leuke en interessante musea in het centrum van Gouda, zoals daar is het Verzetsmuseum Zuid-Holland en het Kaas en Ambachtenmuseum.

Meer informatie bij de vvv gouda


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2232
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dagje uit gouda, uittips, pottenbakkerij, kaasmarkt gouda, gouda kaas
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.