Volg ons via
 
 
 

Goed plannen vakantie erg belangrijk

Een vakantie zoeken die bij je past kan ongemakken voorkomen

Bij de planning van een vakantie denk je niet direct aan wat er mis kan gaan. Toch is het belangrijk om een vakantie te zoeken die bij je past. Door goed te plannen is er veel mogelijk, ook als je afhankelijk bent van een rollator, rolstoel of medicijnen. Nogal wat ouderen overwinteren in een warm land maar vraag je wel af of dat land, de omstandigheden en de activiteiten wel bij je passen. Dat zegt de directeur van Broeder de Vries, Dutch Medical Services, de organisatie die veelal wordt ingeschakeld door de alarmcentrales van Eurocross, ANWB, VHD en SOS International.

Vraag je af of het verstandig is een kamer zonder airco te nemen bij temperaturen van zo’n 40 graden. De groep die op reis gaat wordt ieder jaar groter, van jong tot oud. En ook gaat men tegenwoordig vaker -korter- op vakantie. De bestemmingen zijn ook anders dan tien jaar geleden. Twee weken all-inn in Turkije is tegenwoordig goedkoper dan een week Zuid-Frankrijk.

Medisch letsel komt veelvuldig voor tijdens een vakantie. 80% van het letsel zijn puur medische problemen en psychische moeilijkheden komt bij jongeren nogal eens voor. Bij de vijftig-plussers zijn hart- en vaatziekten vaak de oorzaak voor inroepen van hulp.

De organisatie van Broeder de Vries rukt jaarlijks zo’n 2900 keer uit. Escorteren van patiënten, patiënten ophalen, ambulanceritten vanuit het buitenland en ongeveer 100 ambulancevluchten (ingericht als vliegende intensive care voor ernstige patiënten bij wie eventueel beademing nodig is). 

De dienst vervoert jaarlijks zo’n 1000 patiënten vanaf Schiphol naar huis of ziekenhuis. Dus een goede vakantie begint ook met goed plannen. En ben je 80+ of heb je medische of psychische klachten pas dan de reisbestemming aan.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2642
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vakantie uitstippelen, vakantiereis plannen, hoe plan je een vakantie
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.