Volg ons via
 
 
 

Belgie - Antwerpen

Antwerpen | Stad met een oogstrelende architectuur en imposante monumenten.

Antwerpen – precies wat je van een stad verwacht: hartverwarmend en ongekunsteld, maar ook levendig en kosmopolitisch; een stad om in te wonen en gezegend met oogstrelende architectuur, chique winkels, imposante monumenten, jazzy clubs, bezielde kunstwerken, cafés waar het bier rijkelijk vloeit, en restaurants waar je van de heerlijkste Belgische en multiculturele gerechten kunt genieten.

Antwerpen – thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens; niet alleen rijk aan markante musea, pittoreske galerijen, gebeeldhouwde straten en architecturale parels, maar ook doorweven met verkwikkend groen en rustgevende plekjes. 

Cultuur, geschiedenis, een bruisend nachtleven en winkels van wereldklasse liggen binnen handbereik, want de stad is via de lucht, het spoor, de weg en zelfs het water gemakkelijk te bereiken. Antwerpen – een wereldstad in zakformaat. Antwerpen ...dé Rubensstad, hét wereldcentrum voor diamant, een stad van modemakers, een wereldhaven, een bruisende Bourgondische stad, een gevarieerd winkelparadijs zonder weerga, een film concert en theaterstad, een galerij van beschermde monumenten en stadsgezichten, een stad van familie- en kindvriendelijke attracties, een gastvrije en multiculturele metropool.

Antwerpen is terecht trots op haar rijk historisch verleden met wereldbekende kunstenaars als Rubens, Van Dyck, Jordaens en Brueghel. In de loop der eeuwen bouwde de stad een cultuurpatrimonium op met een unieke waarde. Haar musea en historische kerken zijn de schatkamers waarin veel van deze rijkdommen worden bewaard en getoond. Even bewonderenswaardig zijn zeker de historische burgerwoningen, beschermde monumenten, standbeelden en de talrijke madonna’s die het straatbeeld verfraaien.

En Antwerpen kent ook vandaag een bruisend cultureel en artistiek leven. Met wereldbekende en minder bekende kunstenaars, grote en kleine cultuurtalenten. Met vele theaters, bioscopen, galeries, dans- en concertpodia. Met grote gevestigde cultuurhuizen en experimentele vrijhavens. Met spraakmakende en intieme architectuur.

Meer info: www.antwerpen.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3718
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
antwerpen bezienswaardigheden, antwerpen shoppen, hotel in antwerpen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.