Volg ons via
 
 
 

Madeira

Madeira | Bloemen, stranden, schilderachtige dorpjes en natuurlijk port.

Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan, en een onderdeel van de gelijknamige archipel. Tot deze archipel behoren ook Porto Santo, de Ilhas Desertas (‘verlaten eilanden’) en de Ilhas Selvagens (‘woeste eilanden’). Het eiland is van vulkanische oorsprong en wordt gekenmerkt door steile rotsen. Mooie zandstranden kent Madeira niet (Porto Santo wél). Prachtige stranden zie je wel als je een boottocht maakt naar het eiland Porto Santo.

Wie op Madeira wil zwemmen doet dat in de zwembaden van de hotels. Alleen in het uiterste oosten van Madeira, in de afgeschermde baai van Prainha, ligt een zwart zandstrandje; er zijn wel veel kiezel- en rotsstranden. Madeira heeft veel te bieden en er zijn tal van dingen te beleven. Maar de grootste bezienswaardigheid van het bloemeneiland is ongetwijfeld het landschap: prachtige uitzichten op steile kusten, mooie rotsformaties, donderende watervallen en schilderachtige dorpjes.

Voor elke wandelliefhebber is dit een paradijs. Het hele jaar door is het er (bijna toch) goed wandelweer en je kan wandelingen maken van een eenvoudig tochtje tot zware bergwandelingen. Madeira en Porto Santo tellen samen circa 300.000 inwoners. Het binnenland van Madeira is vrijwel onbewoond, m.u.v. Curral das Freiras, 90% van de bevolking woont op de smalle kuststrook langs zowel de zuidkust als de noordkust.

Jaarlijks komen er ongeveer 500.000 toeristen naar de archipel. Madeira, staat ook bekend als het bloemeneiland, er zijn 760 plantensoorten op het eiland geteld die tot 112 plantenfamilies behoren. Madeira’s hoofdstad Funchal is een drukke stad met zeer steile straten, waar je je al snel verkijkt op de afstanden. Een wandeling van twee kilometer naar de botanische tuinen is al haast ondoenlijk. En natuurlijk waar is Madeira bekend om, het belangrijkste exportproduct, Madeira.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 16358
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
portugal, madeira, vakantie, hotel op madeira, madeira bezienswaardigheden, madeira klimaat, madeira airport, madeira weer, spanje
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.