Volg ons via
 
 
 

Breda

Bourgondische sfeer en de talloze gezellige terrasjes maken een ontdekkingstocht door Breda tot een onvergetelijke dag.

Breda kreeg in 1252 stadsrechten en is ontstaan uit de samentrekking Breda AA. Het punt waar de rivieren de Mark en AA samenkomen. Aan het begin van de 14e eeuw werd Breda ommuurd. Breda kent talloze monumenten waarvan de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk al van veraf is te zien. De kerk dateert uit de 15e eeuw en is tussen 1995 en 1997 van binnen en buiten gerestaureerd.

Dat Breda in handen is geweest van de Spanjaarden is nog te zien aan de twee zevenhoekige verdedigingstorens in het Spanjaardsgat, de Duiven- en Granaattoren. Breda heeft altijd een relatie gehad met het huis van Oranje Nassau en dat is te zien in het Kasteel van Breda, nu in gebruik door de Koninklijke Militaire Academie. Het stadspark Valkenberg ligt hier naast en is in de 17e eeuw opnieuw aangelegd in Franse stijl.

In de oude binnenstad vinden we het Begijnhof dat tot 1990 ook daadwerkelijk door begijnen werd bewoond. De kruidentuin herbergt honderden soorten kruiden. Het Begijnhof is gelegen aan de Catharinastraat die er nog altijd even statig uitziet. Neem even de moeite om het huis op nummer 9 te bekijken, het Huis van Wijngaarde, beslist de moeite waard.

Naast de Middeleeuwse Grote Markt vindt je moderne eigentijdse architectuur, het overdekte winkelcentrum De Barones en het splinternieuwe winkelgebied ’t Sas. In het centrum van Breda is in het prachtig verbouwde klooster, het grootste casino van Europa gehuisvest. Breda moet je gezien en gevoeld hebben. De Bourgondische sfeer en de talloze gezellige terrasjes maken een ontdekkingstocht door Breda tot een onvergetelijke dag.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2463
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
breda, dagje uit, stadswandeling breda, uit in breda, hotel in breda, breda centrum, vvv breda
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.