Volg ons via
 
 
 

Utrecht

Utrecht kwam eerder als beste grote stad uit de bus met haar toeristisch imago.

Utrecht is de ideale stad om je vrije tijd door te brengen. Je kunt de vele musea gaan bezoeken, binnenkijken bij een bedrijf of heerlijk door de stad slenteren. Ontdek ook de mooie monumenten en historische gebouwen die het eeuwenoude Utrecht rijk is. Een stadswandeling is een goede gelegenheid hiervoor.

Door de hele stad vind je oude hofjes met daarin de kleine woningen van soms wel vijfhonderd jaar oud! Vanaf het midden van de 14e tot aan het eind van de 18e eeuw lieten rijke burgers of fundaties huisjes bouwen voor de armen, ouden van dagen of groepen arbeiders. Dat hofjeswoningen ook wel ’kameren’ worden genoemd, komt doordat ze maar uit één kamer bestaan.

Utrecht heeft een grote diversiteit aan musea. Van grote tot kleine collecties, van (inter)nationaal tot lokaal. In het Utrechts Museumkwartier ligt een aantal bijzondere musea op loopafstand van elkaar. Het Centraal Museum en het Nederlands Spoorwegmuseum zijn de meest bekende, maar de overige musea zijn zeker niet minder interessant! Als je van oude bouwwerken houdt, kom dan naar Utrecht. De 112-meter hoge Dom is natuurlijk het meest bekende monument. De stad heeft echter nog vele andere bouwwerken en beelden van beroemde kunstenaars en architecten voor je in petto.

Utrecht kwam eerder als beste grote stad uit de bus met haar toeristisch imago. Uit het toeristisch imago-onderzoek in opdracht van de gemeente Utrecht en de Kamer van Koophandel gaven acht van de tien mensen een positief tot zeer positief beeld van de stad.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2218
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
utrecht winkelen, hoog catharijne, stadswandeling utrecht, stadswandeling utrecht, utrecht toerisme
Gerelateerde artikelen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.