Volg ons via
 
 
 

Koninklijke titel aangevraagd voor natuurgebied de Veluwe

De Veluwe neemt een zeer bijzondere plaats in

Voor het eerst is de titel ‘koninklijk’ aangevraagd voor een natuurgebied. Vandaag hebben de Gelderse Milieufederatie (GMF) en de Vereniging Vrienden van de Veluwe de 20 burgemeesters van de gemeenten op de Veluwe per brief gevraagd om het natuurgebied de Veluwe de ‘Koninklijke status’ te verlenen. Het grootste laagland natuurgebied van Noord West Europa voldoet aan eisen die ook aan bedrijven en verenigingen gesteld worden.

De initiatiefnemers zouden het waarderen wanneer het predicaat Koninklijk niet langer beperkt zou blijven tot bedrijven als Shell en DSM en verenigingen als ANWB en KNVB, maar ook zou gelden voor een zo vorstelijk natuurgebied als de Veluwe. Waarom mag een sigarenfabriek of oliemaatschappij wel koninklijk heten en een natuurgebied niet?

De Veluwe bestaat natuurlijk al veel meer dan honderd jaar (namelijk zo’n 150.000 jaar), neemt een zeer bijzondere plaats in, verspreidt geen politieke of religieuze opvattingen, is levenskrachtig, heeft maatschappelijk aanzien en goede naam en faam en voldoet aan eisen die ook aan bedrijven en verenigingen gesteld worden.

Bovendien is het koningshuis altijd verbonden geweest zowel met de natuur in het algemeen, als met de Veluwe (Kroondomeinen, Paleis het Loo) in het bijzonder. Zij kan dit unieke en ronduit vorstelijke natuurgebied dus goed op waarde schatten. De blijk van waardering van de Koningin is een extra stimulans voor bedrijven en verenigingen om zich excellent te blijven gedragen. Zo’n compliment dat tot in verre buitenlanden gezien wordt, zou voor de Veluwe zeker op zijn plaats zijn.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1672
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hoge veluwe, wandelen, fietsroute hoge veluwe, wandelroute hoge veluwe
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.