Volg ons via
 
 
 

Malta, groot openluchtmuseum

Bezoek Malta en geniet van alle bezienswaardigheden

In Malta kun je je onderdompelen in 7000 jaar geschiedenis en tegelijkertijd met volle teugen genieten van het hedendaagse leven. Aan de hand van een verbazingwekkende hoeveelheid bezienswaardigheden maak je een reis door de tijd. En overal waar je komt vormen de prachtige Maltese natuur en architectuur een spectaculaire achtergrond met de meest intense kleuren: de honingkleurige gebouwen steken prachtig af tegen het allerdiepste blauw van de Middellandse Zee.

De Maltese Eilanden worden wel eens beschreven als één groot openluchtmuseum, uniek omdat zoveel van hun verleden nog tastbaar is. Graaf in hun mysterieuze prehistorie, ga op zoek naar de voetsporen van de apostel Paulus of bekijk de plaatsen waar de johannieterridders vochten voor het Christendom.

Maar Malta is geen gewoon museum: het leven is hier in volle gang, dus bereid je maar voor op een flinke portie levende geschiedenis en actie.

Bezoek locaties waar met Oscars bekroonde kassuccessen werden gefilmd of verlaat de platgetreden paden en bezoek oeroude dorpjes. Bewonder het vuurwerk en de sfeer van de zomerfeesten en geniet van onze jaarkalender boordevol evenementen.

Hoogtepunten:

Het San Antonpaleis met de omliggende tuinen. De nu openbare tuinen, ooit aangelegd door de 17e eeuwse grootmeester van de Maltezer Orde Antoine de Paule, zijn nog altijd even weelderig, kleurrijk en exotisch als driehonderd jaar geleden.

Valletta, opgenomen in de UNESCO lijst van Werelderfgoederen
Ooit de thuishaven van de Johannieter ridders, nu de levendige hoofdstad van de Eilanden.

Pittoreske vissersdorpjes
Op de vismarkt van Marsaxlokk worden de rijkdommen van de zee elke zondag uitgestald.

Het Manoeltheater
Weer een opwindend seizoen in het Manoeltheater. Voor ieder wat wils, van drama tot opera, van dans tot pantomime. Ga naar de Agenda voor een overzicht van uitvoeringen en recitals.

De spectaculaire rotswanden van Gozo
Ervaar het drama van winterse golven.

Bron en meer info: www.visitmalta.com


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2655
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hotel op malta, vakantie op malta, malta weer, malta airport, waar ligt malta
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.