Volg ons via
 
 
 

Boswachterij Grolloo

Ten zuid-oosten van Assen ligt het 1000 ha grote Boswachterij Grolloo.

Drenthe is een echte fietsprovincie. Bossen, brinkdorpen en landerijen wisselen elkaar af. Ga op een fietstocht eens door boswachterij Grolloo. Het is er heerlijk rustig. Nu en dan wordt de stilte onderbroken door het geroffel van spechten of de kreet van een verre buizerd. Op veel plaatsen wijkt het bos voor open heide. Bijzonder zijn de vele vennen. Het mooist is het Grolloërveen. Een plek waar je kunt genieten van de stilte en prachtige foto’s kunt maken. Dwars door het Grolloerveen loopt de langste houten fietsbrug van Nederland.

In boswachterij Grolloo gaan houtoogst, natuurbeheer en recreatie samen. Dat maakt het gebied ook voor wandelaars aantrekkelijk. Aan de oostkant ligt de Ieberenplas, een spartelvijver om te zwemmen en te zonnen. Ook is er een zandspeelplaats, waar kinderen én honden naar hartelust kunnen ravotten. Aan de westkant, aan het Amerdiep, staat een veertien meter hoge uitkijktoren. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de boswachterij en het natuurgebied Holmers Halkenbroek. Het Grolloerveen is rijk aan libellen. Af en toe is hier de boomvalk te zien. Veenpluis groeit er in overvloed. Er leven reeën en dassen.

Er zijn vier gemarkeerde wandelroutes, van 4 km tot 8 km lengte.

Meer info: Staatsbosbeheer


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3551
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelroutes drenthe, fietsknooppunten drenthe, fietsroute drenthe, boswachterij grolloo
Gerelateerde artikelen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.