Volg ons via
 
 
 

Den Haag - Mauritshuis

Het Mauritshuis bezit een uitgebreide schilderijencollectie van ’oude’ en ’moderne’ meesters

Het Mauritshuis bezit een uitgebreide schilderijencollectie van ’oude’ en ’moderne’ meesters. Deze ’Den Haag Collectie’ is ondergebracht in zes Haagse musea en de afzonderlijke collecties vormen tezamen vijf eeuwen schilderkunst. Topstukken uit de collectie zijn ’De anatomische les van dr. Tulp’ van Rembrandt, ’Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer en ’Victory Boogie Woogie’ van Piet Mondriaan.

Sinds eind 2002 is de Hofstad ook in het trotse bezit van een Escher museum, een fotomuseum en een museum voor hedendaagse kunst. Den Haag is rijk aan architectuur en design. Alle bouwstijlen en ontwikkelingen zijn er vertegenwoordigd. De stad heeft een hip nieuw centrum, u vindt er moderne gebouwen, design meubels, leuke accessoires en hippe restaurants. Houdt u van historische architectuur, dan kunt u uw hart ophalen in de statige oude straatjes rondom de Groenmarkt, het Binnenhof en paleis Noordeinde. Stap na een bezoek aan een museum ook eens binnen bij een van de vele galeries en kunsthandelaren die Den Haag rijk is.

Liefhebbers hebben met name rond de Denneweg, de Frederikstraat, het Mesdagkwartier en het Noordeinde een ruime keus. Midden in het centrum staan de Dr. Anton Philipszaal van het Residentie Orkest en het Lucent Dans Theater naast elkaar. Dit zorgt voor een culturele ambiance van (klassieke) muziek en dans. Enkele landelijk bekende gezelschappen hebben hun basis in Den Haag. Zoals het Nationale Toneel, dat speelt in de prachtige Koninklijke Schouwburg.

Geregeld voert dit gezelschap internationaal bekende en spraakmakende stukken op. Of Toneelgroep de Appel, met haar theater in Scheveningen, een voormalige manege.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1681
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
museum den haag, tentoonstelling mauritshuis, mauritshuis, musea
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.