Volg ons via
 
 
 

Egypte - Luxor

Luxor | Honderdduizenden toeristen bezoeken de oudheidkundige schatten van Egypte

Op ongeveer 5 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt de bezienswaardige stad Luxor in Egypte. De beste reistijd voor een bezoek is het voor- of najaar daar de temperatuur in de zomermaanden voor ons al snel te heet zijn. Luxor heeft een groot aantal oudheidkundige schatten en lijkt dan ook wel één groot openluchtmuseum. Breng een bezoek aan de Luxor tempel en de Karnak tempel en het Luxor Museum. Natuurlijk mag een boottochtje over de Nijl niet ontbreken maar ook een nijlcruise behoort tot de mogelijkheden. Het centrum van Luxor kun je vrijwel geheel lopend af en ook hier tref je de vele toeristenwinkeltjes aan. Over het algemeen zijn de prijzen in Luxor, evenals in de rest van Egypte erg laag hoewel afdingen een noodzakelijke sport is. Wil je gebruik maken van een taxi spreek dan van tevoren een goede en duidelijke afspraak over de ritprijs. (voor 1 of meerdere personen, enkel of retour)

In Luxor wordt veel gebruik gemaakt van de “caleche”. Het straatbeeld wordt overheerst door tientallen paardenkoetsen die de hele dag op en neer rijden. Wanneer je besluit gebruik te maken van de paardenkoets ga dan niet te snel in op een voorstel van de koetsier om je voor 5 euro de stad te laten ontdekken. De kans is groot dat je wordt afgezet bij door hem bekende warenhuizen cq shops met de bedoeling om daar de inkopen maar te gaan doen. De koetsier zal hiervoor een vergoeding van de winkelier ontvangen. 

Mishandeling van paarden

Hoewel er de laatste jaren al flinke verbeteringen zijn doorgevoerd, blijft onze aandacht voor de paarden die de hele dag, vaak bij hoge temperaturen, hun werk moeten verrichten noodzakelijk. Veel paarden zijn al behandeld door het Brooke's Animal Hospital welke gevestigd is in Luxor. Paarden die hulp nodig hebben of gewond zijn worden hier opgevangen en zo mogelijk weer opgeknapt. Ook geeft Brooke's Animal Hospital voorlichting aan de eigenaren van de paarden en draagt ze er mede toe bij dat de paarden dagelijks voldoende water en een beschutte plek krijgen om uit te rusten. Een bezoek aan het Hospital is mogelijk en een kleine bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

In Luxor kun je alle kanten op, het aanbod aan excursies is, evenals het aantal middenklasse- en luxe hotels is groot. Vanaf Luxor is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Koningsgraven en het graf van Toetanchamon. Aan de overkant van de Nijl is een kamelentocht een echte aanrader. Luxor is een gewilde bestemming en de vele oudheidkundige schatten trekken dan ook honderdduizenden toeristen. Reisburo's bieden vaak nog veel last minutes aan naar Egypte. Meer informatie over Brooke's Animal Hospital kun je vinden op www.brooke.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3304
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hotels luxor, vakantie egypte, luxor egypte, last minutes, nijlcruise, cruise nijl, vakantie luxor
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.