Volg ons via
 
 
 

Flevoland - Horsterwold

Aan de zuidelijke rand van Flevoland ligt het prachtige Horsterwold, een enorm loofhoutbos dat het grootste van Nederland is

Aan de zuidelijke rand van Flevoland, onder Zeewolde, ligt het prachtige Horsterwold, een enorm loofhoutbos dat het grootste van Nederland is.

In het Horsterwold of het iets zuidelijker gelegen Hulkesteinse bos kom je in dit 5000 hectare grote gebied bijna nooit iemand tegen. Op een uurtje rijden van de randstad heerst dan ook eindeloze rust.

Volgens de boswachter van Staatsbosbeheer durven veel mensen niet verder dan een paar honderd meter het bos in vanwege de stilte. Tip, neem een mobieltje mee. In dit prachtige poldergebied telt het Horsterwold al vele dikke reuzen zoals de grote zilvergroene wilgen, enorme tamme kastanjes, zwarte elzen en populieren.

De eerste bomen van de Horsterwold werden in de winter van 1971.1972 geplant. Alle bomen wortelen in zware klei, een zeer voedzame bodem, vandaar dat deze bomen zo hard groeien en veel hoger worden dan op de arme zandgronden van de Veluwe.

Veel mensen weten niet van het bestaan van deze prachtige bossen. Een van de redenen dat het hier dus nog zo stil is.

Toeristische info: VVV Zeewolde, of www.staatsbosbeheer.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1679
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
horsterwold, wandelroutes, fietsroutes, fietsroute flevoland
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.