Volg ons via
 
 
 

Stedentrip naar metropool Berlijn

Berlijn | Zeer de moeite waard om een bezoek te brengen.

Wie een stedentrip naar Berlijn wil maken zal in een paar dagen tijd niet meer dan een fractie van deze geweldige stad kunnen gaan bezoeken. Een van de grote trekpleisters is natuurlijk de Bondsdag. Wanneer je een kaartje koopt voor een sight-seeing inclusief de Bondsdag, loop je de meeste kans op een snelle manier hier naar binnen te kunnen via een aparte ingang. Anders is het behoorlijk wachten in de rij voor de ingang. 

Verder zijn er de Kurfurstendamm met zijn warenhuis KaDeWe, de Potsdammer Platz en de mogelijkheid om de paleizen te bezichtigen van Sans Soucis in Potsdam. Berlijn is zo gigantisch groot dat je dat met een bezoek aan de stad niet afkunt. De rondweg om Berlijn is 240 km lang. Veel monumenten herinneren aan de tijd van voor 1989 toen Oost en West nog gescheiden waren. Zo ook het bijzondere holocaust – monument dat herinnert aan de zes miljoen vermoorde joden. 

Niet te vergeten het museum Checkpoint Charlie met veel informatie over die tijd. Berlijn is naast alle geschiedenis ook een trendy winkelstad met een enorm aanbod van trendy winkelboulevards tot de gezellige Turkse markten in Kreuzberg. Een bezoek aan het gigantische consumentenpaleis KaDeWe hoort minstens een keer, bij Berlijn. Wil je een beetje een Frans tintje voelen ga dan naar de wijk Prenzlauer Berg. De trendy wijk voor kunstenaars waar men tot zes uur ’s avonds kan ontbijten. De Hackische Hofe vlakbij de Alexanderplatz heeft vele kleine winkeltjes en echte Hollandse gezelligheid. 

Wie alle monumenten en bezienswaardigheden van Berlijn wil zien zal zeker nog eens terug moeten komen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4977
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stedentrip berlijn, hotel in berlijn, berlijn, weekendje berlijn, berlijn bezienswaardigheden, duitsland vakantie
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.