Volg ons via
 
 
 

Friesland, ontdek het zelf!

De meesten onder ons kennen Friesland wel van bijvoorbeeld de Elfstedentocht en de Friese meren.

De meesten onder ons kennen Friesland wel van bijvoorbeeld de Elfstedentocht en de Friese meren. Het wijdse landschap en de gastvrije bevolking zal velen niet zijn ontgaan. Friesland heeft ook op toeristisch gebied veel in petto. Misschien niet zo bekend zijn de plaatsjes Wiuwert, Boazum gelegen onder Leeuwarden en Birdaard en St.Annaparochie boven Leeuwarden. Birdaard is gelegen aan de Dokkumer Ee. Hier leefde en schilderde Ruurd Wiersma. In Wommels, worden in een voormalig kaaspakhuis tentoonstellingen over de strijd tegen het water gepresenteerd.
 
Er is een maquette te zien van het kenmerkende terpen en slenkenlandschap. In Wiuwert staat de Nicolaaskerk, met in de kelder de in 1765 ontdekte grafkelder. In de kisten liggen, op natuurlijke wijze, uitgedroogde lijken, mummies. Hoe dit mogelijk is geweest is onbekend. Een van de oudste dorpen in Friesland is Boazum. Al in 995 werd de terp genoemd. En in de Van Harenskerk in Sint Annaparochie hangt de bijzondere trouwakte van de schilder Rembrandt van Rijn. Op deze plek trouwde hij op 22 juni in 1634 met Saskia van Uilenburgh. Voor de kerk is nog een beeldje te zien wat daaraan herinnert.

Meer info: www.beleeffriesland.nl en www.ruurdwiersma.nl
De kerken hebben verschillende openingstijden. VVV Friesland, 058-233 07 40

Wil je enkele dagen op je gemak Friesland verkennen ontdek dan het echte Friese leven door te overnachten in een Bed en Breakfast kijk dan eens op www.bedenbrochje.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2577
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
friesland kaart, friesland bezienswaardigheden, vakantie in friesland
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.