Volg ons via
 
 
 

Uitwaaien en genieten op Texel

Vanuit Den Helder, met of zonder auto, naar Texel. Het is, vooral ook voor kinderen, altijd weer een belevenis.

Vanuit Den Helder, met of zonder auto, naar Texel. Het is, vooral ook voor kinderen, altijd weer een belevenis. Het aantal bezoekers aan onze wadden-eilanden is de laatste jaren enigszins teruggelopen maar wellicht is dat een kortdurend verschijnsel. Texel is een bezoek dan ook meer dan waard. Na zon twintig minuten met de boot kom je aan in t Horntje.

Begin in Den Burg, alwaar ook de VVV is gevestigd. Een dorp met een kleine 7000 inwoners en erg gezellig om er eens doorheen te lopen. Ga je niet alleen voor het strand dan is er nog genoeg om eens te bekijken. De populairste stranden liggen overigens bij Den Hoorn en De Koog, waar ook de gezellige strandpaviljoens zijn. Van Texel is bekend dat er statistisch gezien de minste neerslag van ons land valt. Toch, als je te maken hebt met wat minder mooi weer, zijn er ook nog musea te bezoeken waarvan Ecomare, misschien wel de bekendste is. Ooit begonnen als opvang voor vogels en zeehonden maar inmiddels uitgegroeid tot een zeer bekende bezienswaardigheid. In het museale gedeelte doe je veel kennis op over het ontstaan van het eiland en over de enorme variëteit aan vogels dat Texel kent.

Van daaruit kun je door naar De Slufter waar anderhalve eeuw geleden de duinenrij doorbrak, tijden s een zware storm. Bij vloed komt hier dagelijks zout water binnen. Een bezoek aan Oosterend en Oudeschild moet ook op het programma staan. Texel heeft 13.000 inwoners en 120 km aan fietspaden. Info over afvaarten vanaf Den Helder en prijzen: 

www.teso.nl (0222-369691)


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2035
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
texel, camping op texel, wadden, veerboot texel, teso, de slufter, ecomare texel
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.