Volg ons via
 
 
 

Lekker er op uit net over de grens in Twente

Bad Bentheim en Ootmarsum | Een mooie combinatie op 1 dag

Een mooie dag uit kun je maken door net bij het Twentse Tubbergen de grens over te gaan, naar het Duitse Uelsen. Het landschap trekt veel wandelaars en fietsers. Prachtige wandelpaden door bossen of fietsen langs grafheuvels en gedenktekens uit vroegere tijden. 
De Spollberg biedt de bezoeker een prachtig zicht over de Grafschaft Bentheim, het Emsland en het aangrenzende Nederland. Hier werd in 1840 de "Gouden Beker van Golenkamp" gevonden, die wordt gerekend tot de meest waardevolle prehistorische kunstschatten.
 
De watermolen Hocklenkamp aan de Hocklenkamper Strase staat in een bekkendal en is in 1977 naar het voorbeeld van de kruisslagmolen nieuw opgebouwd. De burcht Bentheim kan men bezoeken. In de kruittoren en in de folterkamer komt het verleden weer tot leven.
 
Bad Bentheim is overigens ook bekend om zijn kuuroord. Het biedt wellness in verschillende vormen aan. Deze dag is uitstekend te combineren met een bezoek aan ons eigen pittoreske Ootmarsum.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3064
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
uelsen, fietsknooppunt, fietsroute, routeplanner, fietsknooppunten twente
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.