Volg ons via
 
 
 

Marokko, Koningsstad Fes

In de Marokkaanse koningsstad Fes kun je dagen slenteren door een van de 9.600 straatjes

De Marokkaanse koningsstad Fes heeft veel te bieden. Ga bijvoorbeeld wandelen in de medina, de oude stad, de grootste van de hele Arabische wereld.

In deze stad waar 350.000 mensen wonen, kun je dagen slenteren door een van de 9.600 straatjes. Van alle kanten komen de geuren op je af zoals parfumluchten, brood, koffie, tabak, fruit, kruiden of muntthee. Het is teveel om op te noemen. In deze straatjes geen nare rioolluchten aangezien de riolering al honderden jaren perfect werkt. Elke morgen, in alle vroegte worden de straatjes en steegjes zorgvuldig schoongemaakt door een hele karavaan vuilnis-ezels. Ezels zijn ook het enige vervoermiddel wat door deze straatjes past. Ze worden dan ook volgepakt met koopwaar om de verkopers van hun waar te voorzien.

Op tien taximinuten rijden ligt de nieuwe stad waar de toeristen het meest verblijven. Hier is het een stuk rustiger hoewel je middenin een stad zit met 2 miljoen inwoners. De sfeer in Fes is erg gemoedelijk. Geen opdringerige verkopers en vervelende toestanden.

De Marokkanen zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam en uiterst gastvrij. Geld pinnen in de grote steden is geen enkel probleem en je mobiele telefoon werkt overal. De beste reistijd is de lente of het najaar. Meer info op: www.marokko.startpagina.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1844
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
marokko vakantie, vakantie, marokko weer, marokko bezienswaardigheden, marokko reizen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.