Volg ons via
 
 
 

Gambia - Vakantie cq Ontwikkelingsland

Gambia | Na 6 uur vliegen kom je aan in een geheel andere wereld

Niet het eerste land misschien waaraan je denkt, om je vakantie door te brengen. Toch kom je na 6 uur vliegen aan in een geheel andere wereld. Een wereld die ons als toerist ook heel hard nodig heeft. Toerisme is in Gambia een enorme belangrijke inkomstenbron.

Toch moeten de Gambianen zich nog wat beter aanpassen aan de Westerse toeristen, want die worden nog steeds als wandelende geldboom gezien. 

Hoewel ze ontzettend vriendelijk zijn, gastvrij en behulpzaam, is het vaak zo dat de toerist zich door hun onophoudelijke opdringerigheid, zich niet zo prettig voelt. 

Echter ook in dit zeer warme land zijn ook wel enige leuke plekken om te bezoeken. Een daarvan is Georgetown, een voormalige handelsplaats voor slaven. Vanuit Gambia is het eenvoudig om een dagtocht te maken naar Senegal. Wil je het land wat beter verkennen neem dan een auto met chauffeur, bij voorkeur geen open dak. De brandende zon kan je hele vakantie verpesten.

Drink voortdurend veel (flessen) water en probeer na aankomst eerst te acclimatiseren. Gambia is nog een ontwikkelingsland en de leefomstandigheden zijn dan ook uiterst primitief. Er is vrijwel (voor de Gambiaan) geen gezondheidszorg en een tandarts kennen ze al helemaal niet. Schrik niet van het afval wat overal, her en der wordt achtergelaten. (Kinder) Sekstoerisme komt ook in Gambia voor. Zowel meisjes als jongens die zich door westerse toeristen laten gebruiken. Dat wordt sterk ontraden mede gezien de kans op aids en de niet mis te verstane straffen. Je bent gewaarschuwd! 

Wanneer je besluit, ondanks misschien een beetje negatief verhaal, om toch te gaan, neem dan “veel “ pennen, schriften etc mee voor de kinderen. Je wordt al opgewacht op het vliegveld. Neem de nodige inentingen en anti-malariatabletten. Bereid je goed voor en een vier, mogelijk vijf sterren, hotel is zeker aan te bevelen. Geniet dan van een ongelooflijke ervaring in een land, dat je zo dicht bij huis niet had verwacht.   Meer info: www.ecpat.nl en www.visitthegambia.gm

Malariamiddelen en vaccinaties worden voor Gambia dringend geadviseerd.
Landelijk Coordinatiecentrum Reizigers Advisering (LCR)


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5191
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gambia weer, lastminute gambia, gambia vakantie, last minute vakantie, gambia reisadvies
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.