Volg ons via
 
 
 

Genieten op Texel in de wintermaanden

5 x waarom Texel de ideale winterse getaway is

\De decembermaand is weer aangebroken, ondanks de kou de meest gezellige tijd van het jaar. Maar waarom de hele winter thuisblijven als je ook kan genieten van een mini getaway? Zo is het sfeervolle Texel een heerlijke plek om de feestdagen met elkaar door te brengen.

1. Say cheeeese
Wat is een winter zonder kaasfondue? Bij kaasboerderij Wezenspyk in Den Burg proef je de meeste verrukkelijke kazen tijdens een kaasfondue met idyllisch uitzicht op het kerkje van Den Hoorn.

2. Glühwein drinken op een van de kerstmarkten
Op Texel geen gebrek aan kerstmarkten waar je samen met de familie of romantisch met je lover over kan struinen. Ga op 14 december naar De Koog of op 15 december naar Oosterend voor de lokale kerstmarkt. En kan je geen genoeg krijgen van de glühwein? Blok dan 29 december in de agenda voor een bezoekje aan De Cocksdorp.

3. Romantisch avondje sterrenkijken
Wist je dat er bij Ecomare een prachtig observatorium is waar je de sterrenhemel door de telescoop kan bewonderen? Tijdens de wintermaanden organiseert de Texelse Volkssterrenwacht De Jager speciale kijkavonden.

4. Winterse huifkartochten
Hoe romantisch is het om met een kleedje en warm drankje in de hand door het winterse landschap te rijden? Met Jan Plezier kun je de hele winter natuurtochten maken en zie je al het moois dat de Texelse natuur te bieden heeft. Van de Slufter, het meest bekende natuurgebied van Texel, tot aan het uitgestrekte strand.

5. En last but not least: even heerlijk uitwaaien
Wie zegt dat het strand alleen tijdens de zomer een hotspot is? Maak een winterse wandeling over een van de mooiste stranden van Europa. De beste manier om je hoofd even helemaal leeg te maken en tot rust te komen. Strijk daarna neer bij de open haard van een van de vele strandpaviljoens met een welverdiend bockbiertje of echt Texels Juttertje en je mini getaway kan niet meer stuk!

Nieuwsgierig naar alle winterse evenementen en activiteiten de komende maanden? Kijk op Texel.net. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 130
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
texel vvv, texel activiteiten, texel kaart, texel de koog
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.