Volg ons via
 
 
 

Tips voor een zorgeloze vakantie

Met eenvoudig te nemen voorzorgsmaatregelen kunnen je veel ellende in de vakantie voorkomen

Het laatste wat je zal willen, is ziek worden tijdens je vakantie. Toch overkomt dit jaarlijks nog duizenden mensen. Enkele landen waar je zeker goed moet opletten zijn Egypte en Turkije. Vaak is het een gevolg van onoplettendheid en onwetenheid. Niet in alle landen gaat men even hygiënisch om met voedsel en ook is het drinkwater soms niet geschikt voor consumptie. Wanneer je ook maar enigszins twijfelt aan de kwaliteit van het water, gebruik dan flessen drinkwater. Natuurlijk is het lekker verkoelend om op een terrasje te zitten met een drankje waarin wat ijsblokjes zitten. Toch kun je beter vragen om een drankje zonder ijsblokjes. Deze worden ook vaak gemaakt van besmet drinkwater.

Koken en eten in het buitenland

Spoel groente en fruit even af met schoon water uit een fles. Zorg ervoor dat je de aardappels en groente snel gaat verhitten. Wanneer het eenmaal aan de kook is laat dit dan nog 15 minuten doorkoken. Zo worden eventueel aanwezige ziekteverwekkers gedood. neem altijd goed verhit voedsel en geen rauwkost of rauw vlees. Het vlees moet goed doorbakken zijn. Vis- en schaaldieren kun je beter niet gaan eten evenals een schepijsje. Heb je trek in een ijsje neem dan een voorverpakt ijsje. Bewaar etenswaren die kunnen bederven in de koelkast en zorg dat vliegen geen kans krijgen om erbij te kunnen.

Persoonlijke hygiëne

Met name in het buitenland, maar eigenlijk altijd, is het van belang de handen goed te wassen voordaat je gaat eten of drinken. Ook na een bezoek aan het toilet is goed de handen wassen met water en zeep erg belangrijk. Nadien goed afdrogen met een schone handdoek. Het is altijd handig om op reis hygiënische doekjes bij je te hebben. Deze komen veelvuldig goed te pas. Met wat eenvoudig te nemen voorzorgsmaatregelen kun je een boel ellende in de vakantie voorkomen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1399
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
reizigersdiarree cola, reizigersdiarree behandeling, diarree op vakantie wat te doen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.