Volg ons via
 
 
 

Fietsvakantie Servië

Fietsend door Servië ontdek je pas echt de schoonheid van dit prachtige land.

Een prachtige fietsvakantie kun je maken langs de Donau in Servië. De bewegwijzerde fietsroute is momenteel bijna 600 kilometer lang en inmiddels is het laatste gedeelte rond Belgrado van wegwijzers voorzien. De fietsroutes voldoen geheel aan de normen van de Europese Fietsersfederatie ECF. Voor deze langeafstands fietsroute zijn prima kaarten te krijgen van Huber. De informatie geeft overnachtingsadressen en tips voor onderweg. Het toerisme in Servië maakt een flinke groei door en daar wordt door de bevolking goed op ingesprongen. Bij veel boeren is het mogelijk te overnachten en ook is en wordt het aantal kampeerplaatsen steeds verder uitgebreid. In geval van fietspech staan ook adressen vermeld van fietsenmakers.

Fietsend door Servië ontdek je pas echt de schoonheid van dit prachtige land. Ontdek ook de tweede stad van Servië, Novi Sad met zijn historische binnenstad. De voornaamste bezienswaardigheid van Novi Sad is het fort Petrovaradin, waar Oostenrijk en Venetië de Turken in 1716 een nederlaag toebrachten. Aan het Vrijheidsplein (Trg slobode) staan het stadhuis, de rooms-Katholieke kathedraal, en aan de westkant enkele prominente gebouwen uit het fin de siècle. Interessant is ook de grote synagoge (1909), die tegenwoordig als concertzaal in gebruik is.

Aan de overzijde van de Donau ligt het heuvelland van de Fruska Gora met zijn talrijke orthodoxe kloosters.

In de steden is het met de fiets natuurlijk altijd even oppassen maar buiten de steden heb je als fietser alle vrijheid. Mede omdat er buiten de steden niet veel verkeer op de weg is. 

Bron: TourPRess Holland


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3120
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fiesvakantie, vakantiefietser, fietsvakntie tips, vakantie servie, fietsvakantie forum
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.