Volg ons via
 
 
 

Voorzorgsmaatregel virus Caribisch gebied

Steeds meer mensengetrofen door chikungunya virus in Caribisch gebied en Zuid-Amerika

Het RIVM adviseert reizigers richting Caribisch gebied en Zuid-Amerika om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen tegen het chikungunya-virus. Dit virus, dat verspreid wordt door de Aedesmug, komt in steeds grotere mate voor. Momenteel worden dagelijks meer dan 40 nieuwe gevallen van besmetting gemeld. Meer dan 20.000 mensen in Aruba, Curaçao, Suriname en Bonaire zijn inmiddels getroffen door dit virus welke vervelende klachten veroorzaakt. Tot op heden bestaat er nog geen geneesmiddel tegen dit virus. Hoewel de besmetting niet dodelijk is kan deze wel nare gevolgen hebben voor diegene die ook al aan andere ziekten lijden.

Symptomen chikungunya-virus

Wie eenmaal met het virus besmet is geraakt zal plotseling last krijgen van hoge koorts, hoofdpijn, huiduitslag, lichtschuwheid en ernstige spier- en gewrichtspijnen. Wie zich zo goed als mogelijk wil beschermen tegen een steek van de Aedesmug kan dit doen door goede bedekkende kleding te dragen. In tegenstelling tot de malariamug steekt deze mug overdag. Dus wie 's middags een dutje wil doen in de buitenlucht kan dit beter doen onder een klamboe. Verder wordt het gebruik van  crèmes geadviseerd waarin DEET voorkomt.

Wie ondanks alle maatregelen toch besmet is geraakt met het virus kan ontstekingsremmers nemen die de gewrichtsklachten enigszins verminderen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2119
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
welke inentingen, vakantie caribisch gebied, inentingen curacao, aedesmug, chikungunya virus
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.