Volg ons via
 
 
 

De Wadden, een uniek gebied in Nederland

Waddeneilanden | Een dynamisch gebied, waar zowel land als zee nooit stil hebben gezeten

De Waddeneilanden zijn uniek in de wereld. Het is een dynamisch gebied, waar zowel land als zee nooit stil hebben gezeten. Nog altijd is de natuur van het waddengebied een indrukwekkend openluchttheater. Als het eb is valt een groot deel van de Waddenzee droog, wat wadlopen op sommige plekken mogelijk maakt. Op ieder van de vijf Nederlandse Waddeneilanden vindt u gezellige dorpen, mooie natuur en rust, zonder dat het een moment saai wordt. 

Het grootste eiland, Texel, wordt gekenmerkt door diversiteit. Naast bos, kwelders en heide is er ook ruimte voor duinen, brede zandstranden, polders en graslanden. Ook kent het eiland verschillende gezellige dorpen. Vlieland is een kleiner eiland, maar ze heeft desondanks veel te bieden. Zo kent het eiland een autoverbod, wat de rust ten goede komt. Het enige dorp, Oost-Vlieland, heeft de status van beschermd dorpsgezicht vanwege de cultuurhistorische waarde. Terschelling is onder andere bekend om het jaarlijks terugkerend cultureel festival Oerol. 

In tegenstelling tot Vlieland kent Terschelling meerdere gezellige dorpen, maar toch bestaat het eiland voor bijna 80% uit kwelders en natuurlijk duinlandschap. De kenmerkende vuurtoren Brandaris staat menigeen helder voor de geest. 

Ameland heeft zijn eigen geschiedenis, cultuur en eigenaardigheden, maar het eiland heeft ook alle goede eigenschappen van een Waddeneiland. Op het eiland wordt Amelands gesproken, een dialect verwant aan het Stadsfries. Het eiland heeft 27 km aan strand en 100 km aan fietspaden. 

Net zoals op Vlieland zijn auto's op Schiermonnikoog uit den boze. Nog geen duizend mensen wonen op het prachtige eiland. Het Nationaal Park Schiermonnikoog is ongeveer 72 km² groot en bestrijkt het grootste deel van het eiland. Alle eilanden hebben een rijke flora en fauna. Voor de natuurliefhebber zijn de Waddeneilanden een must-see.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4711
Categorie: 
Binnenland, Toerisme selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
de wadden, waddeneilanden, weer op de wadden, vakantie de wadden, hotel op de wadden
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.