Volg ons via
 
 
 

Toscane, Italië op zijn mooist

In Toscane vind je schitterende middeleeuwse stadjes, heuvels, olijfbomen en wijnranken.

Italië staat bekend om het lekkere eten, mooie natuur en heerlijke stranden. Een regio in Italië die zeker de moeite waard is om een keer te bezoeken is Toscane. Toscane ligt in centraal Italië en neemt ongeveer 7,5 procent van Italië in beslag. Dit is de vijfde grootste regio van Italië. In Toscane vind je schitterende middeleeuwse stadjes, heuvels, olijfbomen en wijnranken. Wandelend door het Toscaanse landschap waan je je in een paradijs.

Florence: schoonheid en cultuur

Eén van de bekendste stadjes in Toscane is Florence. Florence heeft veel bijzondere bezienswaardigheden. De Ponte Vecchio is de bekendste brug in Florence. Wat deze brug zo speciaal maakt zijn de winkeltjes die op de brug zijn gevestigd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden alle bruggen in Florence vernield, behalve de Ponte Vecchio. Wel was de toegang geblokkeerd door de ingestorte gebouwen.

Wanneer je Florence bezoekt, mag je zeker niet vergeten Piazza della Signoria te bezoeken. Dit is het belangrijkste plein van Florence, waar tevens allerlei bezienswaardigheden te vinden zijn. Het plein werd aan het einde van de 13e eeuw gebouwd en is L-vormig. Bezienswaardigheden die aan het plein te vinden zijn, zijn onder andere het paleis Uffizi, de Neptunusfontein en het Ruiterstandbeeld.

De bekendste toren van Italië

Een andere trekpleister is de toren van Pisa. Deze toren is het beroemdste monument van Pisa. Gelijk aan het begin van de bouw werd de toren al scheef gebouwd. De eerste verdiepingen waren scheef gebouwd en dit bleek niet meer hersteld te kunnen worden. De toren van Pisa is zelfs een tijdje gesloten, vanwege veiligheidsredenen. In 2008 vond de laatste renovatie plaats en sindsdien is hij veilig verklaard. 

Ben je een echte kunstliefhebber? Dan mag een bezoek aan één van de bekendste beeldhouwwerken aller tijden niet ontbreken. De David van Michelangelo is tussen 1501 en 1504 ontstaan en bevindt zich in de Galleria dell’Accademia. Het beeld is gemaakt van marmer en 5,17 meter hoog. Het beeld stelt het Bijbelse figuur David voor, terwijl hij van plan is de reus Goliath aan te vallen. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 9629
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
toscane bezienswaardigheden, toscane kaart, toscane weer, toscane tips, camping toscane
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.