Volg ons via
 
 
 

Handige online tools bij het plannen van een reis

Vakantie | Welke bestemming wordt het? Met het vliegtuig, bus, auto of trein?

De zomer komt eraan! 

Dit betekent voor veel mensen een reden om enkele dagen of weken er lekker tussenuit te gaan. Het plannen van een vakantie was zonder internet vaak al lastig genoeg, maar sinds de komst van het internet, wordt de keuze alleen maar groter. En in een wereld vol snelle veranderingen kan het soms moeilijk zijn om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden.  Welke bestemming wordt het? Met het vliegtuig, bus, auto of trein? Gaan we voor een luxueus all-in resort of back to basic op de camping? En eenmaal deze keuzes gemaakt, wat is dan de goedkoopste of beste optie?

Gemak boven alles

Gelukkig zijn ook genoeg online initiatieven die het plannen juist een beetje makkelijker maken. Van reiszoekmachines tot volledige reisplanners, hier zijn enkele online tools die de overdaad informatie voor u structuren en behapbaar maken.

1. Kiezen van bestemming

Het kiezen van een bestemming is vaak de lastigste en de meest bepalende keuze. Op websites als www.pixmeaway.com kunt u aan de hand van foto’s en voorkeuren, tips voor bestemmingen krijgen. Wanneer u helemaal geen zin heeft om een lastige keuze te maken, dan zijn er genoeg initiatieven die het voor u willen regelen. Een van deze initiatieven is www.bestemming-onbekend.nl u kunt zich kunt laten verassen en alles uit handen. Daar kunt u precies aangeven wat voor u belangrijk is en dan zoekt dit initiatief een geschikte bestemming voor u uit.

2. Kiezen van de manier van reizen

Natuurlijk is er altijd de optie om met de auto te gaan: makkelijk, flexibel en afhankelijk van de bestemming redelijk snel. Maar wanneer u besluit met het openbaar vervoer of met het vliegtuig te gaan wordt het maken van de juiste keuze al wat lastiger. Met alle verschillende maatschappijen is het niet makkelijk om de snelste of goedkoopste reisoptie te selecteren. Om al deze bus, trein en vluchtmaatschappijen te vergelijken kun u (voor binnen Europa) een zoekmachine als www.goeuro.nl gebruiken.

3. Kiezen van een accommodatie

Er zijn veel websites die verblijfsopties op een makkelijke manier doorzoekbaar maken. U kunt er zelf uw prijs- en kwaliteitsvoorkeuren in stellen, waarmee de keuze voor een accommodatie makkelijker wordt gemaakt. In de meeste gevallen kunt u ze ook makkelijk online boeken. Een steeds populairdere optie is het boeken van een reis via www.airbnb.nl. Locale bewonders kunnen via deze site tijdelijk hun woonruimte verhuren. Als u toch liever voor een hotel gaat, dan zijn er websites als Trivago of Booking.com die dit voor u op een rijtje zetten.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6816
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
goedkoop vakantie boeken, vakantie boeken 2018, vakantie boeken via duitsland
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.