Volg ons via
 
 
 

Offpisteskiën gevaarlijk en mogelijk erg duur

Wintersporters die offpisteskiën lopen groot gevaar en zijn vrijwel altijd onverzekerd

Wintersporters die gaan skiën of snowboarden zoeken in toenemende mate het gevaar op door buiten de piste te gaan skiën. De wintersporters beseffen vaak niet dat in geval van een ongeval buiten de piste, dit naast het letsel ook nog flink wat kosten met zich mee kan brengen. In een uitzending van KRO Brandpunt laat het Verbond van Verzekeraars weten dat bij veel verzekeringen de schade niet is gedekt wanneer er sprake is van offpisteskiën en wanneer er geen gids of skileraar in de buurt is.

En dat deze kosten hoog zijn, hoeft bijna geen uitleg. De inzet van een traumahelicopter kan oplopen tot drieduizend euro en moet nadien gebruik worden gemaakt van een gipsvlucht dan kunnen de kosten oplopen tot rond de vijfduizend euro.

De directeur van de Nederlandse Ski Vereniging wijst er nog maar eens op dat de gevaren van het offpisteskiën sterk worden onderschat. Lawinegevaar of tegen een rots opbotsen komt sneller voor dan je denkt. Wie toch het risico wil nemen om buiten de piste te gaan skiën moet zeker een sonde, lawinepieper en een schep bij zich hebben. Tot op heden zijn al 22 doden te betreuren in Zwitserland als gevolg van het offpisteskiën.

Bron: Nieuws.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5825
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wintersport, offpisteskiën, skiën , snowboarden, leren skieen, leren snowboarden, wintersport weer
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.