Volg ons via
 
 
 

De voortent die staat in 90 seconden

Sky Wing | Stormvaste voortent voor caravans en campers die in 90 seconden is op te zetten.

Abel Tasman Innovations lanceerde de Sky Wing, een stormvaste voortent voor caravans en campers die in 90 seconden is op te zetten en zich automatisch aanpast aan de windomstandigheden. En dat allemaal zonder tentstokken en scheerlijnen. De Nederlandse première van de Sky Wing vond plaats op de 50 Plus Beurs in Utrecht.

Het opzetten van de Sky Wing is kinderspel: je drukt op een knop en de tent zet zichzelf op met behulp van luchtdruk. Daarna hoef je de tent alleen maar aan de caravan vast te ritsen en een carbon mast te hijsen door middel van een katrol. De luchtdruk wordt dus alleen gebruikt om te assisteren bij het opzetten. Opzetten kan ook handmatig, zonder luchtdruk. In dat geval kan de opgerolde tent tijdens het rijden worden vervoerd in een gepatenteerde tas die buiten aan de caravan is bevestigd. 

De Sky Wing voortent verandert automatisch van vorm bij verandering van windrichting en windkracht, waardoor de weerstand tot een minimum wordt beperkt. “De tent beweegt als een jonge boom in de wind en is uiterst stormbestendig”, aldus Bert Holtkamp, ontwikkelaar van de Sky Wing. “Een windvlaag of storm, de gepatenteerde Sky Wing doorstaat het moeiteloos”. 

Het unieke, Nederlandse product is zo gebouwd dat de twee zijwanden, in de vorm van vleugels, zorgen voor voldoende schaduw. Zelfs bij laagstaande zon. De Sky Wing is bovendien de enige voortent die straling van de zon volledig reflecteert dankzij het ongebleekte Eco Katoen Tentdoek. Het aangeritste kuipgrondzeil beschermt tegen ongedierte, regen en tocht. De Sky Wing past op elke caravan of camper.

Wat de Sky Wing voortent helemaal bijzonder maakt is het design. De voorkant van de voortent loopt in een punt omhoog waardoor gebruikers een optimaal en vrij uitzicht hebben op bijvoorbeeld bergtoppen, vogels en sterrenhemel. Het uitzicht wordt niet gehinderd door de gebruikelijke tentstokken of scheerlijnen.

De Sky Wing is tijdens de 50 Plus Beurs te bezichtigen in hal 10 op stand D.047 van Holtkamper. Tijdens de beurs zal Sander Janson, bekend van onder meer het RTL4-programma Campinglife, toelichting geven op de Sky Wing.

  • Abel Tasman Innovations ontwikkelt en produceert innovatieve en ultramoderne kampeerproducten als de Sky Wing. Het bedrijf heeft onlangs onder meer de Red Dot Design Award, een prestigieuze designprijs, ontvangen. 

Afbeeldingen
  • tent 1.jpg
  • tent 2.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3761
Categorie: 
Kamperen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
voortent merken, voortent kopen, goedkope voortenten
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.