Volg ons via
 
 
 

Reisverzekering vergoedt niet altijd eigen risico

Reisverzekering | Eigen risico medische kosten kan reiziger onbewust op kosten jagen

Het afsluiten van een reisverzekering wil niet zeggen dat je niet met onverwachte uitgaven te maken kunt krijgen. Wie tijdens zijn reis cq vakantie ziek wordt loopt de kans om zelf zijn eigen risico van de zorgverzekering te moeten betalen. Heb je een reisverzekering afgesloten met geneeskundige kosten maar je wordt opgenomen in een ziekenhuis dan wordt door veel reisverzekeraars het eigen risico niet vergoedt. Zo kan een vakantie, ondanks de reisverzekering, nog een kostbare aangelegenheid worden.

De laatste jaren hebben veel verzekerden hun eigen risico zelf verhoogd naar bijvoorbeeld 800 euro om op die manier een lagere premie te betalen. Dat houdt in dat geval in dat verzekerden eerst tot aan dat bedrag zelf moeten betalen. Enkele reisverzekeraars die het eigen risico niet vergoeden zijn: Interpolis, Avéro Achmea, Allianz, HEMA en Zilveren kruis Achmea. Er zijn echter ook reisverzekeraars die wel het eigen risico vergoeden waaronder Reaal en ING. Wel hanteren ook zij weer een, weliswaar, lager bedrag aan eigen risico. Ziek worden in de vakantie kan dus duur uitpakken. 

Op de website www.independer.nl kun je alles nog eens rustig uitzoeken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1595
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kortlopende reisverzekering, eigen risico zorgverzekering, zorg premie, ziektekostenverzekering, reisverzekering anwb, reisverzekering unive
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.